MIŠA OGNJANOVIĆ U TAJNOJ SVESCI ČUVAO VAŽNE PODATKE: Zapisao ko mu radi iz MUP o glavi, a jedan odeljak je posebno interesantan
Foto: Marina Lopičić

ubijeni advokat znao da ga prate

MIŠA OGNJANOVIĆ U TAJNOJ SVESCI ČUVAO VAŽNE PODATKE: Zapisao ko mu radi iz MUP o glavi, a jedan odeljak je posebno interesantan

Crna Hronika -

Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović imao je tajnu svesku, koja vodi do nalogodavaca njegove brutalne likvidacije 28. jula 2018. i koja otkriva ko ga je i kako pratio i za čiji račun.

Mišina sveska će nedvosmisleno pred lice pravde izvesti tadašnje funkcionere MUP koji su ga u dužem vremenskom periodu pratili i o njegovom kretanju obaveštavali vođe "kavčana", kojima se Ognjanović debelo zamerao, braneći Luku Bojovića, ali i druge "škaljarce" i njihove saradnike.

Policija je Mišinu svesku pronašla u tajnom sefu nakon njegovog ubistva i uvrstila je u istražne dokaze. Miša je imao svesku u kojoj je sve pisao i koja je bila neka vrsta dnevnika. U njemu je napisao da ga policija prati, naslutio je da mu se sprema likvidacija, ali i ko stoji iza plana o atentatu.

- Pisao je i da zna ko mu iz MUP radi o glavi. Zapisivao je događaje, zapažanja, ali i sumnje u vezi s određenim policajcima. Takođe, na više mesta je napisao i s kim se iz policije viđao da bi mu pružili neke informacije i da mu pomognu - tvrdi dobroobavešteni izvor.

Dragoslav Miša Ognjanović, ubijen, advokat
foto: Zorana Jevtić

Pored sumnji i konstatacija vezanih za praćenje, Ognjanović je zabeležio na više mesta da ga policija prisluškuje i da je skretao pažnju sagovornicima na tu okolnost. Na stranama uredno vođenog dnevnika ubijeni advokat je pisao i svoje brojne transakcije.

Tajna sveska sadrži i posebno interesantan odeljak u kojem je Miša prepričavao konverzacije koje je vodio sa šefom "zemunskog klana" Lukom Bojovićem.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima, u tajnoj svesci je na nekoliko mesta pomenuta i Dijana Hrkalović, tadašnja državna sekretarka MUP, ali se ne precizira u kom smislu.

Podsetimo, Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao.

(Kurir.rs/S. telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track