01:18

SUĐENJE ZA AUDI SMRTI U NIŠU Beograđanin s lisicama na nogama izjavio da nije kriv?! U sudnici Andrejeva mama i Dejanova deca

težak dan u niškom sudu

SUĐENJE ZA AUDI SMRTI: Pogledajte Beograđanina s lisicama na nogama, izjavio da nije kriv U SUDNICI ANDREJEVA MAMA I DEJANOVA DECA

Crna Hronika -

BEOGRAD - Beograđaninu Nemanji S. koji je 4. januara uveče usmrtio Andreja P. (12) i poznatog niškog sindikalistu Dejana Ilića (48) na bulevaru Medijana u Nišu, počelo je jutros u 10 sati u Osnovnom sudu u ovom gradu.

1 / 6 Foto: M.S.

Protiv njega je još ranije podignut optužni predlog, a Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne maksimalna kazna od osam godina zatvora.

Na današnje ročište doveden je Nemanja S., iz istražnog zatvora u lisicama na nogama i rukama. U sudnici su majka dečaka i i Ilićeva deca. Najbliža rodbina nastradalih je nečujno plakala dok je zamenik tužioca čitao optužnicu.

Nis, suđenje, Nemanja S., Andrej P., Dejan Ilic
foto: M.S.

Optuženi Stamenković je rekao da ne osporava da se nesreća dogodila, ali je odbacio krivicu. - Smatram da nisam kriv za nesreću koja se dogodila što ću objasniti u iznošenju odbrane - rekao je on u prvom obraćanju pred sudom.

Optuženi je izjavio da se ne oseća krivim, a u sudnici su i njegovi roditelji.

Nemanja je potvrdio na početku da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi nikakav postupak. On se na sudu tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

00:11

POČELO SUĐENJE ZA AUDI SMRTI Beograđanin s lisicama i na nogama doveden u sud, usmrtio malog Andreja i oca troje dece u Nišu

Nemanja S. je te kišne noći prebrzo vozio svoj "audi A6 kvatro" od tržnog centra Stop šop prema mostu ka naselju Durlan. U kolima su još bile dve maloletnice od 15 godina.

- Ranije je veštačenjem utvrđeno da je vozio najmanje 131 kilometar na sat po klizavom kolovozu iako je na toj deonici dozvoljeno 60. Onda mu je "audi" proklizao u zadnjem delu tako da se vozilo zanelo i prvo udarilo Ilića, a potom i dečaka koji su išli trotoarom - ispričano je ranije Kuriru.

Nis, suđenje, Nemanja S., Andrej P., Dejan Ilic
foto: M.S.

Ovaj momak je tih dana bio sa roditeljima u poseti baki, a kako se tada prepričavalo i ranijih dana se bahatio na ulicama Niša ovim automobilom.

Nišlije su se nakon ove tragedije pobunile i zatražile da sud okvalifikuje njegovo delo kao ubistvo gde je kazna i do 15 godina zatvora. Posle nekoliko protesta par hiljada građana, to se nije dogodilo.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track