ŽRTVA SUROVOG UBICE IZ VRANJA: Vojču su poznavali mnogi Vranjanci, njegov lik se pojavio i u knjizi
Foto: Printscreen/Youtube

surovo

ŽRTVA SUROVOG UBICE IZ VRANJA: Vojču su poznavali mnogi Vranjanci, njegov lik se pojavio i u knjizi

Crna Hronika -

smrt Vojislava S. iz sela Balinovac, rođenog 1971.godine, čije je beživotno telo pronađeno u Vranju u Ulici Pere Mačkatovca u petak nije ostavila ravnodušnim sve one koji su ga poznavali. Vojislav S. bio je poznat vranjskoj javnosti kao Vojča iz Balinovca. Vojislav je nekada radio u fabrici obuće “Koštana”.

Bio je prisutan na javnim gradskim događanjima, miran čovek, komunikativan, dobrodušan, nasmejan.

Vojislav je bio učesnik mnogih humanitarnih akcija, ranije i čest gost lokalnih radio stanica u humorističkom delu programa, duhovit, raspoložan i uvek spreman za šalu. Zaljubljenik u pozorište i redovni gost.

Poslednjih godina živeo je u Vranjskoj Banji. Svi koji su ga poznavali u neverici su kako je nastradao, jer je Vojislav Vojča S. bio miran čovek. Podsetimo, Policijskoj upravi u Vranju u petak je prijavljen je pronalazak leša pokojnog Vojislava S. Nakon izvršenog pregleda tela pokojnika, mrtvozornik je ukazao na povrede koje ukazuju da se radi o sumnjivoj smrti. Iz tih, razloga, Više javno tužilaštvo u Vranju naložilo je vršenje uviđaja i obdukciju tela, koju će obaviti Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Policija je brzom akcijom, uhapsila I. Š. (1996) iz Vranja neposredno nakon što je, kako se sumnja, usmrtio pedesetogodišnjeg sugrađanina, Vojislava S. iz Balinovca, sela nadomak Vranja.

Uhapšeni se sumnjiči da je jutros u dvorištu porodične kuće u Vranju, nakon kraće rasprave, zadao više udaraca pedesetogodišnjaku, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zameniku tužioca.

Kako Kurir saznaje pisac i publicista dr Nenad Ž. Petrović (1961) iz Vranja, objavio je 1997. godine knjigu „Rane, ožiljci, melemi“. Među 18 priča, na strani 33, je priča pod nazivom „Vojča“, o upravo nastradalom gradskom liku Vojislavu Vojči Stojanoviću iz prigradskog naselja Balinovac. Evo šta je pisac Nenad Ž. Petrović poručio iz Beograda nakon vesti o nasilnoj smrti Vojislava Vojče iz Balinovca. „Voleo bih da novinari u vranjskim medijima pronađu moju knjigu „Rane, ožiljci, melemi“ i za čitaoce skeniraju priču „Vojča“. Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja