VOJNICI VELJE NEVOLJE TERORIŠU I POZNATE! Šalju jezive poruke navodnim dužnicima i prete vođama drugih navijača!
Foto: Zorana Jevtić, Sonja Spasić, Damir Dervišagić, Stefan Jokić, Vladimir Šporčić

strašno

VOJNICI VELJE NEVOLJE TERORIŠU I POZNATE! Šalju jezive poruke navodnim dužnicima i prete vođama drugih navijača!

Crna Hronika -

Bez obzira na to što je veći deo ekipe Veljka Belivuka uhapšen, preostali članovi klana u njegovo ime zovu žrtve, prete im i uteruju dugove, a na meti su i Tamara Đurić, Jelena Krunić, Rade Petrović, Kimi...

Deo navijačke grupe Principi, koju je formirao Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, veoma je aktivan i nakon što je njihov vođa uhapšen pre skoro dva meseca. Kako saznajemo, nastavlja sa pretnjama, ucenama, uvredama i uterivanjem dugova u Belivukovo ime, a nisu pošteđene ni poznate ličnosti!

Ima li ko Kimijev broj

Koliko je deo ovih „navijača“ bahat, govori i to što neprekidno na društvenim mrežama, naročito na Instagramu, pozivaju navodne dužnike da Velji vrate dugove, ali i da prestanu da ga blate i okreću mu leđa. Takođe, pozivaju vođe navijača drugih navijačkih grupa „da se smire i da ne planiraju preuzimanje tribine“. Tako se na pojedinim profilima na Instagramu, koji otvoreno pružaju podršku Velji Nevolji i njegovoj grupi Principi, pojavila objava: „Još malo ide epizoda ‘upoznajte poznate’“, nakon koje su objavljeni telefonski razgovori između „navijača“ i poznatih ličnosti.

Prva se na udaru našla starleta Tamara Đurić, koju su optužili da navodno duguje 200 evra Veljku Belivuku.

- Hoću da j.... i tebe i tvog verenika, slino jedna, jesi li čula? Kad ćeš dve glave da vratiš za Velju, siso jedna, je li? - pretećim tonom govori muškarac, koji je telefonom pozvao Đurićevu.

Osim Tamari, telefonski poziv je upućen i bivšoj učesnici rijalitija Jeleni Krunić. Od nje su zahtevali da se izvini Belivuku i povuče svoje izjave u kojima ga je nazivala „Veljicom Nevoljicom pi*kicom“. Jelena Krunić je nakon tog poziva otišla u policiju i prijavila pretnje.

Sudeći po objavama na Instagram profilima navijačkih grupa, tu se nisu zaustavili, pa su pozvali i Radeta Petrovića, koji je bio vođa navijača jedne Partizanove frakcije, suprotstavljene onoj koju je predvodio Belivuk.

- Kaži mi, s obzirom na to da je Velja sad unutra, je l’ planiraš da letiš malo ili ćeš se vratiti tamo u rupu? - pita muškarac Petrovića, koji mu odgovara: - To je za mene kraj odavno.

- E, to mi je bitno da sam čuo, da si i dalje slepac kao što si i bio - odgovorio je muški glas, posle čega je razgovor prekinut.

Na istom profilu je posle ovih poziva osvanula i objava: „Ima li ko Kimijev broj? Pošto sad idemo njega da tražimo“. Inače, Miloš Radisavljević Kimi je jedan od vođa navijača Partizana i to grupe koja takođe ne sarađuje s Belivukovom.

Ovo nije šala

Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja smatra da ovakve pretnje nisu naivne:

- Treba obratiti pažnju na sve, jer nije šala, naročito kada postoje indicije da su se pretnje ovog tipa ranije već realizovale. Treba utvrditi da li akcijama rukovodi pritvorena ekipa. Ako imamo u vidu da je na slobodi ostao deo grupe, treba shvatiti da će oni ili uklanjati tragove, ili raditi po nalogu vrha, ili pokušati da preuzmu posao u podzemlju.

Tamara Ðurić

Glumi portparola opasnih momaka

Tamara Ðurić za Kurir je navela da veruje da iza profila stoje ljudi koji žele kontakt sa „opasnim momcima“.

- Sasvim sam sigurna da iza tog profila stoji neki adolescent koji želi kontakt sa ljudima sa kojima ne bi mogao da komunicira sa svog profila, pa se predstavlja kao portparol opasnih momaka. Ne poznajem te ljude koje pominju i ne postoji nijedna spona između nas. Ovo je dečja igra - poručila je nekadašnja učesnica rijalitija.

Pali u februaru

Ubistva, otmice, droga

  • Veljko Belivuk i Marko Miljković označeni su kao vođe grupe
  • Uhapšeni su 4. februara, kao i još 17 članova ove kriminalne organizacije
  • Terete se za ubistva, otmice, posedovanje droge i oružja
  • Belivukova grupa sumnjiči se za brutalna ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića
Aleksandar Sarac, Goran Velickovic
foto: Privatna arhiva

Ostvarene pretnje na društvenim mrežama

Uvrede, pa otmice navijača

l Manir ove grupe i ranije je bio da ljude vređa i omalovažava na društvenim mrežama, a neke pretnje su i ostvarene.

- Aleksandar Šarac i Goran Veličković mesecima su bili terorisani na društvenim mrežama. Navijači su kačili snimke u kojima su Veličkoviću pevali pesme, a mladić je ubijen nekoliko meseci kasnije, nakon što je otet u Višegradskoj ulici - priča izvor i nastavlja:

- Neposredno pre ubistva Šarca, na Instagramu su pravljene stranice na kojima je uz njegove fotografije pisano da je „cinkaroš“ i „nezaštićeni svedok“, a objavljivani su i pogrdni plakati. Očigledno, sajber-pretnje ove grupe ne treba olako shvatiti, jer se u ova dva primera može videti da ih oni zaista i sprovode u delo - objašnjava izvor.

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! METALNI TANJIRIĆ

Danas ćete uz svaki primerak dnevnih novina Kurir dobiti koristan poklon - METALNI TANJIRIĆ.

Dugotrajan je i ne možete da ga polomite ili ošteti lako kao obične, keramičke tanjire. Može da posluži za serviranje obroka, salate ili grickalica.

metalni tanjiric
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track