CVEĆE I SVEĆE NA MESTU POGIBIJE SRBA U ŠVAJCARSKOJ, ROĐACI OČAJNI: Ovo je tužno, strašna tragedija za porodice nastradalih
Foto: EPA

ispraćaj poginulima

CVEĆE I SVEĆE NA MESTU POGIBIJE SRBA U ŠVAJCARSKOJ, ROĐACI OČAJNI: Ovo je tužno, strašna tragedija za porodice nastradalih

Crna Hronika -

Upaljene sveće i bele ruže na putu kod mesta Dorhan u Švajcarskoj, podsećaju na stravičnu tragediju koja se dogodila u sredu. Dvojica mladića srpskog porekla, poginula su, kada je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, BMW udario u drvo.

Jedan izlet sa devojkom pretvorio se u pravu životnu tragediju za porodice poginulić. Mladić koji je bio na zadnjem sedištu teško je povređen.

- Jedan muškarac vikao je da mu je noga zarobljena - ispričao je očevidac stravčne saobraćajke.

Vozaču i suvozaču nije bilo spasa, bili su mrtvi na licu mesta. Oliver B. (27) iz kantona Argaua sedeo je na mestu suvozača. Na zadnjem sedištu je bio Andi K. (26). iz Argaua i iako teško povređen, više nije u životnoj opasnosti.

Navodno je automobil vozio upravo Srbin, Milan H. (22) iz Bazela.

- Verovatno je vozio prebrzo, ovo je užasna tragedija za porodice - naveo je jedan od prijatelja.

Na mestu nesreće, porodila preminulog Srbinna stajala je uplakala u zagrljaju. Pre toga položene su ruže i zapaljene sveće. Kako je ujak Milana H., kasnije rekao: "Automobil je bio najnoviji model imao je oko 400 KS. Verovatno je ovde vozio prebrzo, ali još ne znamo koliko tačno".

Na mestu pogibije našli su se i prijatelji Svetlana (48) i Rade Petković (59). Znali su vozača, poginulog Milana, od malih nogu.

- Ovo je strašno i tužno, nemam reči.. - kroz plač je rekla Svetlana.

Za suvozača Olivera komšije i prijatelji kažu da je bio tih, prijatan momak.

- Sreo sam ga nekoliko puta u hodniku i uvek je bio ljubazan i prijatan. Koliko znam, radio je u farmaceutskoj kompaniji - kaže komšija (32).

(Kurir.rs/Blick)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track