UBICA SRPKINJE IZRUČEN CRNOJ GORI: Zoran je brutalno usmrtio Ljiljanu, a potom SPALIO NJENO TELO kraj lokalnog puta u Herceg Novom
Foto: Facebook

određen pritvor

UBICA SRPKINJE IZRUČEN CRNOJ GORI: Zoran je brutalno usmrtio Ljiljanu, a potom SPALIO NJENO TELO kraj lokalnog puta u Herceg Novom

Crna Hronika -

Zoranu Mariću, optuženom za teško ubistvo iz koristoljublja na svirep način kanadske državljanke Ljiljane Simić, juče je u podgoričkom Višem sudu određen pritvor do 30 dana, nakon što ga je Bosna i Hercegovina izručila Crnoj Gori, prenosi Pobjeda.

Podsetimo, Simić je nestala 6. septembra 2020. godine, kad je iz Kotora krenula na avion za Kanadu. Njen nestanak prijavila je njena drugarica koja je trebala da je vozi na aerodrom u Dubrovnik.

Pored Marića, na optužnici za ubistvo žene nalazi se i Radomir Delić, koji je uhapšen 19. septembra prošle godine. Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke, a istražitelji su do njega došli nakon analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Prema navodima optužnice, uhapšeni su zajedno došli iz Herceg Novog do stambene zgrade gde je stanovala Simić.

- Marić ju je namamio navodno kako bi joj pokazao zalazak sunca, a Delić je za to vreme čekao u džipu "nisan". Nakon toga su je odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog gde se Marić uključio na makadamski put i zaustavio vozilo - piše u optužnici.

Između ostalog, u optužnici se navodi i da je Marić počeo da se raspravlja sa Ljiljanom u blizini obližnje livade.

- Oborio je Ljiljanu na zemlju, nogama pritisnuo grudni koš, a zatim ju je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca od kojih je nastupila smrt - piše u optužnici.

Pretpostavlja se da je Ljiljana na kraju spaljena.

- Sumnja se da je ubijena odmah nakon što je prijavljen nestanak. Kad su je pronašli, na njenom telu bile su vidljive opekotine glave i ruku - rekao je ranije izvor iz istrage.

Ljiljana je inače rodom iz Kragujevca, ali već decenijama je živela i radila u Kanadi. Naime, imala je stan u Crnoj Gori oko pet godina, a uoči ubistva je došla kako bi ga prodala i kupila manji, o čemu se navodno i dogovorila s agentima za nekretnine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track