03:46

DANICI I LJUBOMIRU SE BORE ZA ŽIVOT, PORODICE U ŠOKU: Nisu se poznavali, samo su hteli zajedno da pređu ulicu KURIR TV

UŽAS U NIŠU

DANICI I LJUBOMIRU SE BORE ZA ŽIVOT, PORODICE U ŠOKU Nisu se poznavali, samo su hteli zajedno da pređu ulicu, onda ih pokosio golf

Crna Hronika -

Danica Andrić (75) i Ljubomir Novaković(80), vitalni niški penzioneri, teško su povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 14.30 sati kada ih je na pešačkom prelazu pokosila Nišlijka (53) automobilom marke "golf 4". Nesreća se dogodila u blizini tržnog centra "Roda" kada su ovo dvoje penzionera, iako se nisu znali, samo pokušali da zajedno pređu vrlo prometan Vizantijski bulevar.

Ljubomir Novaković, Danica Andrić, Niš, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/M.S.
Ljubomir Novaković, Danica Andrić, Niš, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/M.S.

Ovo dvoje penzionera se nalaze na Intenzivnoj nezi Kliničlkog centra u Nišu i u životnoj su opasnosti. To znaju i njihove porodice u kojima vlada strašna briga jer prognoze nisu dobre.

U domu bivšeg penzinisanog blagajnika Mašinske industrije Niš, Ljubomira dočekuje nas ćerka Suzana i supruga Marija.

Ljubomir Novaković, Danica Andrić, Niš, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/M.S.

- Tata nije imao nikakvu terapiju za hronično oboljenje, do skora je vozio bicikl. Ima običaj da posle ručka izađe da prošeta i tako posle dvadesetak minuta se vrati. Nije ga bilo duže vremena i onda su nam javili da se dogodila nesreća. Na odeljenju reanimacije prišla sam mu, pozvala ga i spontano me uhvatio za ruku. Tada sam saznala da je još jedna žena bila pored njega (Danica Andrić). Oni su hteli zajedno da pređu prelaz. Tata ima krvarenje na mozgu, ima endeme, krvario je iz ušiju, sada je u komi - priča njegova ćerka Suzana.

Ljubomirova supruga Marija je skrhana jer su kako kaže 56 godina u braku.

- On je najveći radnik među penzionerima ovde u Ulici Branka Krsmanovića. I sada dok je prelazio ulicu imao je neke šper ploče sa sobom. On zna da pokvari nešto da bi ga popravio. Pomaže i komšijama, glavni majstor je tu u kraju - priča njegova supruga Marija.

Ljubomir Novaković, Danica Andrić, Niš, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/M.S.

U porodici sina i snaje, Danice Andrić, Aleksandra i Radmile vlada neverica jer je zdrvstveno stanje bake krhko. Ova nekadašnja blagajnica Duvanske industrije Niš se vraćala od lekara kada je na nju i Ljubomira naleteo "golf".

- Strašno je što dugo, do uveče nismo znali šta se događa sa svekrvom. Ona i ja za 35 godina nismo lošu reč imali. Čujemo se ćesto i sada nam je bilo potpuno neverovatno da se ne javlja na telefon. Ona čak ima dva telefona. Onda je suprug krenuo predveče da traži majku. Bio je kod Merkatora gde stanuje, njene drugarice su počele da zovu... Aleksandar se malo uznemirio, nema mu je majka, ali ja kažem hajde neću "crne misli" sada da imam. Otišla je negde bez telefona, pretpostavljam. tada smo kontaktirali prijatelja koji je otišao do Urgentnog centra i saznaoo da je u kritičnom stanju - priča njena snaha Radmila.

U Univerzitetskom kliničkom centru su nam kazali da su ovo dvoje penzionera u teškom stanju, ali stabilno.

Ljubomir Novaković, Danica Andrić, Niš, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/M.S.

- I muškarac i žena, odmah nakon prijema u UC UKC Niš juče popodne, poslati na hitnu dijagnostiku, usled koje je utvrđeno da oba pacijenta imaju višestruke ortopedske i neurohirirške povrede. Kod pacijentkinje dominiraju teške povrede ekstremiteta, karlice i glave, zbog čega je priključena na aparat za veštacku ventilaciju, trenutno je stabilno, ali je neposredno životno ugrožena i u teškom stanju. Kod pacijenta se uglavnom radi o teškim povredama glave, te je zbog toga i on odmah po prijemu, priključen na aparat za veštacku ventilaciju i životno je ugrožen. Oba pacijenta smeštena su u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, rekli su nam u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

"Golf 4" je išao iz pravca Sremske ulice preko kružnok toka, a prema Tržnom centru "Roda". Nišlijka koja ih jer udarila je sve vreme nakon nesreće bila uplakana, strahujući za živote starih građana na koje je naletela. Protiv nje je podneta prijava u redovnom postupku i brani se za sada sa slobode.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track