RASVETLJEN MONSTRUOZNI ZLOČIN KOD ALEKSINCA: Obradovići preživeli torturu, baku pekli PEGLOM, osumnjičeni već u zatvoru FOTO
Foto: Marko Smiljković

POSLE DVE I PO GODINE

RASVETLJEN MONSTRUOZNI ZLOČIN KOD ALEKSINCA: Obradovići preživeli torturu, baku pekli PEGLOM, osumnjičeni već u zatvoru FOTO

Crna Hronika -

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu rasvetlila razbojništvo počinjeno pre dve i po godine i podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetogodišnjeg muškarca iz Loznice, osumnjičenog za ovo krivično delo. To je bilo jedno od najmonstruoznijih razbojništava te godine.

Osumnjičeni se trenutno nalazi u zatvoru zbog drugog krivičnog dela tako da verovatno duže neće biti na slobodi.

"Sumnja se da su on i još tri osobe za kojima policija intenzivno traga, 8. septembra 2018. godine, tokom noći, ušli u jednu kuću u okolini Aleksinca, u kojoj su spavali ukućani starosti 71, 52 i 21 godinu, vezali ih i zadali im više udaraca, tražeći da im daju zlato i novac. Potom su iz kuće uzeli 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dva sata i manju sumu novca i pobegli", saopštila je policija.

Tada je četvoročlana porodica Obradović iz sela Mozgova kod Aleksinca pretrpelo je stravičnu torturu od lopova koji su im upali u kuću i odneli dragocenosti.

Miroslava Obradovića (71), njegovu suprugu Julijanu (71), sina Zorana (53) i unuka Aleksandra (22) mučki su vezala i isprebijala četvorica razbojnika, koja su upala u njihovu kuću selu Mozgovo kod Aleksinca i ukrala nešto novca i nakita u vrednosti od oko pola miliona dinara.

Zoran Obradović
foto: Marko Smiljković

Zverstvo razbojnika najbolje se ogleda u tome što su baku Julijanu goreli svećom i peglom po telu da prizna gde su dragocenosti, a njenom sinu Zoranu polomili su jagodičnu kost.

- Miroslav i ja smo 20 godina radili u Švajcarskoj. Unucima smo kupovali narukvice, dukate, lančiće i sve smo to čuvali za njih. Otkad ih je majka pre sedam godina napustila, podredili smo život njima, zato smo i oklevali da kažemo gde je nakit. Probudile su nas ruke na ustima. Jedan je stajao pored mene, a drugi pored mog supruga. Govorili su nam da ćutimo i tražili su pare. Suprug je govorio da nemamo novac u kući, da je sve u banci, a onda su počeli da nas udaraju pesnicama. Krvnički su se ponašali prema nama - ispričala je tada Julijana.

Miroslav Obradović
foto: Marko Smiljković

Njen sin Zoran bio je smešten na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju zbog preloma jagodične kosti od, kako je tada rekao, davljenja i maltretiranja.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track