Najnovije vesti

PRODAVALI KAMAGRU BEZ DOZVOLE: Od njih oduzeta OGROMNA KOLIČINA NOVCA, 100.000 evra i 1.500.000 dinara, kriptovalute...
Foto: MUP Srbije

hapšenje

PRODAVALI KAMAGRU BEZ DOZVOLE: Od njih oduzeta OGROMNA KOLIČINA NOVCA, 100.000 evra i 1.500.000 dinara, kriptovalute...

Crna Hronika
15:47h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili si D.Ć. (45), M.V. (35), I.J. (33) i R.P. (34) iz Beograda, M.P. (32) iz Apatina, kao i I.Dž. (34), P.I. (35) i D.I. (45) iz Nove Pazove, dok se za još jednim izvršiocem traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, nedozvoljena trgovina, krijumčarenje, pranje novca, proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Oni se terete da su, tokom dužeg vremenskog perioda, nabavljali i prodavali preparat "Kamagra", a da prethodno nisu pribavili dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za njihovo stavljanje u promet.

Zaplena lekova
foto: MUP Srbije

Kako se sumnja, oni su navedene preparate nabavljali iz Kine i Indije, izbegavajući mere carinskog nadzora, skladištili ih u magacinima na teritoriji Subotice, Apatina i Beograda i prodavali ih putem oglašvanja na internet sajtovima, a krajnjim kupcima ih dostavljali putem kurirskih službi.

Lekovi zaplena
foto: MUP Srbije

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste, od osumnjičenih je oduzeto više od 100.000 evra ii 1.500.000 dinara, preko 120 bankovnih čekova za realizaciju, kriptovalute u vrednosti od 30.000 američkih dolara, velika količina "kamagre", automobili, kao i internet sajt preko koga su vršili prodaju.

Lekovi zaplena
foto: MUP Srbije

Novac stečen kriminalnim delovanjem članovi ove grupe su, kako se sumnja, ulagali u kupovinu nekretnina i vozila kao i u kupovinu kriptovaluta, a u nameri da prikriju nezakonito poreklo novca i imovine. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...