OCU UBICE S FEJSBUKA ODREĐEN PRITVOR: Bio sam pijan, ne sećam se da sam zvao i prijavio da je policajac ranjen!
Foto: Privatna Arhiva, Facebook

Prvo osnovno javno tužilaštvo

OCU UBICE S FEJSBUKA ODREĐEN PRITVOR: Bio sam pijan, ne sećam se da sam zvao i prijavio da je policajac ranjen!

Crna Hronika -

Bojici Đuroviću, koji je osumnjičen da je lažno prijavio da je upucan policijski službenik G.V, prema nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Đurović, čijem sinu Neđeljku se inače sudi zbog sumnje da je nožem nasred ulice, iz čista mira, izbo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića, na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu izjavio je da se ne seća da je telefonom pozivao razne službe i prijavio da je upucan policijski službenik koji mu je uhapsio sina, tvrdeći da je bio u pripitom stanju.

- On je pred dežurnim zamenikom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan zbog sumnje da je izvšrio krivična dela ugoržavanje sigrusti i lažno prijavljivanje. Osumnjičeni je u svojoj odbrani negirao da je putem telefona pozvivao Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu i prijavio da je upucan policijski službenik G. V. U svojoj odbrani naveo je da je revoltiran postupanjem policije u postupku koji se vodi protiv njegovog sina - saopštilo je tužilaštvo.

Miloš Mileusnić, Goran Mileusnić
foto: Privatna Arhiva, Kurir

Nakon saslušanja osumnjičenog, zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da Đurovićevom ocu odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva s obzirom na to da je strani državljanin.

- U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećenog, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju - navelo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Inače, suđenje njegovom sinu Nedeljku Đuroviću, poznatom kao ubica s Fejsbuka, nastavlja se u petak u Višem sudu u Beogradu.

(Kurir.rs/J. S./ foto Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track