NASTRADAO USRED IGRE NAOČIGLED DRUGA: Selo Manđelos tuguje za malim Strahinjom NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA
Foto: Kurir

NIJE MU BILO SPASA

NASTRADAO USRED IGRE NAOČIGLED DRUGA: Selo Manđelos tuguje za malim Strahinjom NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Crna Hronika -

Strahinja Stepanov (10) udavio se prekjuče u jezeru Vranjaš u selu Manđelos nadomak Sremske Mitrovice, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom.

Kako nezvanično saznajemo, tragedija se dogodila u sredu po podne, kada je Strahinja sa godinu dana mlađim drugom otišao da se poigra na obali jezera, koje se nalazi blizu sela Manđelos.

Igrali se na brani

- Postoje dve verzije događaja. Prema jednoj, deca su se igrala na brani gde je velika kosina. Strahinja je stao na mahovinu, koja je izuzetno klizava, okliznuo se i upao maltene naglavačke u hladno jezero, na mestu gde je dubina pet metara - priča izvor:

dečak sahranjen na lokalnom groblju
dečak sahranjen na lokalnom grobljufoto: Kurir

- Prema drugoj priči, dečaci su hteli da pecaju, a kada je Strahinja zabacio štap, prevrnuo se i pao u vodu. O nesreći je obavešteno tužilaštvo.

Kako su pecaroši, koji su kobnog dana bili na obali, ispričali, oni su još ranije u sredu videli decu kako idu ka brani.

- Oko 15 časova je dotrčao samo jedan dečak, bio je potresen, uplakan i dozivao je pomoć, čulo ga je celo vikend naselje. Ispričao je da je njegov drug upao u jezero. Nekoliko ljudi je odmah otrčalo do brane, jednog su vezali sajlom i on je počeo da traži dete - pričaju pecaroši.

- U jednom momentu se čak učinilo da se dete nazire u vodi, pecaroš je krenuo ka tom mestu, pokušavao je da dođe do njega, ali je bilo kasno, mališan je već potonuo.

jezero kod Manđelosa
jezero kod Manđelosafoto: Kurir

Prema navodima pecaroša, na obali su se brzo okupili meštani.

Ronioci ga izvukli

- Došli su tu i roditelji deteta, svi su se angažovali, a veoma brzo su došli i policija, Hitna pomoć i ronioci Žandarmerije. Oko 18 časova izvukli su telo mališana na obalu - dodaju naši sagovornici.

- Scena je bila potresna, svi su se rasplakali. Dete je stradalo naočigled druga i usred igre. Celo selo je u šoku i žalosti zbog nezapamćene tragedije.

Poslednji oproštaj: Mališan sahranjen juče

Kako je odmah po izvlačenju dečaka iz jezera Vranjaš mrtvozornik izdao smrtovnicu, sahrana malog Strahinje organizovana je juče u 14 časova na lokalnom groblju u Manđelosu. Poslednjem oproštaju od dečaka prisustvovali su maltene svi meštani.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track