MAJA ADROVAC TUŽI DRŽAVU: Tražiće 50.000 evra odštete!
Foto: Marina Lopičić

odloženo suđenje:

MAJA ADROVAC TUŽI DRŽAVU: Tražiće 50.000 evra odštete!

Crna Hronika -

Žena koja je oslobođena svih optužbi u slučaju atentata na biznismena sa advokatima priprema tužbu zbog neosnovanog pritvora

Suđenje nekadašnjem pripadniku zemunskog klana Aleksandru Zdravkoviću za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. odloženo je juče zbog lošeg zdravstvenog stanja okrivljenog

Maja Adrovac, sud, Milan Beko, suđenje
foto: Zorana Jevtić

Sudsko veće planiralo je iznošenje završnih reči pred presudu, ali je Zdravkovićeva advokatica obavestila sud da on ima stomačne tegobe.

Ponovljen postupak

Podsetimo, prvom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud on je bio osuđen na 10 godina zatvora, dok je Maja Adrovac, kojoj se sudilo za pomaganje u krivičnom delu, pravosnažno oslobođena optužbi.

Milan Beko, foto damirko
foto: Kurir

Biznismen: Gledali smo se oči u oči

iznismen Milan Beko, podsetimo, na prethodnom suđenju saslušan je kao svedok i on je tada izjavio da sedam godina posle pokušaja njegovog ubistva sa još većom sigurnošću može da prepozna Aleksandra Zdravkovića kao osobu koja je ispalila hice u njega. - Gledali smo se oči u oči - rekao je Milan Beko, a Zdravković mu je odgovorio: "Žao mi je što se to dogodilo čoveku, ali ja mirne savesti mogu da ga pogledam u oči, to nisam bio ja."

Supruga Ivana Adrovca, čije je saslušanje više puta traženo tokom postupka, ali ono nije realizovano jer je on u zatvoru u Švajcarskoj, kako saznajemo, odlučila je da posle oslobađajuće presude tuži Srbiju zbog devet meseci provedenih u pritvoru. Njeni advokati Dalibor Katančević i Momčilo Minić potvrdili su za Kurir da pripremaju tužbu i da će Maja Adrovac zbog neosnovanog boravka u pritvoru i duševnog bola koji je pretrpela od države tražiti iznos od oko 50.000 evra.

Aleksandar Zdravkovic
foto: Mondo/Stefan Stojanović

- Podnećemo tužbu zbog onoga što je Maja Adrovac preživela, uključujući i neosnovan boravak u pritvoru - potvrdio je Katančević za Kurir.

Optužena, pa svedok

Maja Adrovac, podsetimo, bila je uhapšena i osumnjičena da je pucala u Milana Beka 14. novembra 2014. ispred njegove kuće na Senjaku. Kasnije su optužbe protiv nje prekvalifikovane i sudilo joj se da je pomagala ubici tako što mu je obezbedila municiju. Na kraju postupka oslobođena je svih optužbi i na ponovljenom suđenju Aleksandru Zdravkoviću bila je svedok.

(Kurir.rs/ J. S./foto Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Stefan Stojanović Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track