SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEOGRADSKOG BIZNISMENA: "Zemunac": Nisam pucao u Beka! Video sam ga samo na televiziji
Foto: Tamara Trajković

optužen

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEOGRADSKOG BIZNISMENA: "Zemunac": Nisam pucao u Beka! Video sam ga samo na televiziji

Crna Hronika -

Optuženi Aleksandar Zdravković, bivši pripadnik zemunskog klana, ponovio je pred Višim sudom da nije kriv i da ne poznaje oštećenog

Aleksandar Zdravković, bivši pripadnik zemunskog klana, optužen da je 14. novembra 2014. u Beogradu pokušao da ubije biznismena Milana Beka, juče je na početku ponovljenog suđenja pred Višim sudom izjavio da nije kriv i da nije pucao u biznismena.

milan beko
milan bekofoto: Zorana Jevtić

Zdravković je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora.

Ne poznaje žrtvu

- Ostajem pri svemu što sam rekao na prvom suđenju i nemam ništa da dodam - izjavio je Zdravković, koji je tokom prvog suđenja tvrdio da je Beka video samo na televiziji.

zdravković juče sa svojim advokatom
zdravković juče sa svojim advokatomfoto: Tamara Trajković

- Ništa od onog što mi se stavlja na teret nije tačno, nemam nikakve veze s pokušajem ubistva. Oštećenog ne poznajem - rekao je ranije optuženi, koji je na suđenje došao sa nanogicom. Maja Adrovac, koja je u prethodnom postupku bila optužena za pomaganje Zdravkoviću, ali je pravosnažno oslobođena, u novom postupku je svedok.

svedok maja adrovac
svedok maja adrovacfoto: Zorana Jevtić

- Garantujem životom da nisam bila u kontaktu sa bilo kakvim oružjem. Ne znam kako je moj DNK završio na čaurama - rekla je Adrovčeva i dodala da je Zdravković prijatelj njenog muža. Ona je navela i da nije znala zbog čega je posle pucnjave uhapšena, a kada su joj saopštili, nije mogla da veruje.

maja i zdravković sa njegovim advokatom
maja i zdravković sa njegovim advokatomfoto: Tamara Trajković

Muž u zatvoru

- Moguće da su se Zdravković i moj muž čuli telefonom noć pre atentata, ali nisam sigurna. Muž nije imao svoj telefon, pa je često koristio moj. Na pitanje tužioca da li je Zdravković dolazio kod njih kući, ona je rekla "neka bude da jeste". Inače, Majin suprug Ivan nalazi se u Cirihu na izdržavanju zatvorske kazne od 14 godina zbog razbojništva. Spekulisalo se da je Ivan Adrovac povezan sa atentatom, međutim, on za to nije osumnjičen, hapšen, niti optužen.

Oštećeni izostao

Beko u izolaciji zbog korone

Oštećeni u postupku, biznismen Milan Beko, juče se nije pojavio na suđenju. - Beko je u petak bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na kovid 19, tako da se on trenutno nalazi u izolaciji - saopštio je njegov branilac. Podsetimo, on je tokom svedočenja pred Višim sudom u Beogradu izjavio da bi Zdravković mogao da bude čovek koji je pucao na njega.

Kurir.rs - B. Travica

Foto: Tamara Trajković, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track