PANIKA NA ESTRADI! SRPSKI NARKO-KAFEDŽIJA UHAPŠEN U BEČU: Mnoge ZVEZDE nastupale u Predragovom restoranu! Pao sa 5 kilograma droge
Foto: Kurir

HAPŠENJE U AUSTRIJSKOJ PRESTONICI

PANIKA NA ESTRADI! SRPSKI NARKO-KAFEDŽIJA UHAPŠEN U BEČU: Mnoge ZVEZDE nastupale u Predragovom restoranu! Pao sa 5 kilograma droge

Crna Hronika -

Predrag Barnić (43), srpski ugostitelj koji u Beču drži poznati restoran, uhapšen je sa više od pet kilograma droge i oružjem, saznaje Kurir! U Barnićevoj kafani, koja je jedna od najpopularnijih u glavnom gradu Austrije, održavale su se proslave i venčanja gastarbajtera, a ovde su nastupale i brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Rade Kosmajac, dok je program svojevremeno vodio i glumac Dragan Marinković Maca...

Tajni agent

Vest o hapšenju srpskog ugostitelja, inače rodom iz Smedereva, preneli su i austrijski mediji. - Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran - navodi Hojte.

Predrag Barnić
foto: Kurir

Srbin nije ni slutio šta mu se sprema. - Najpre su u restoran ušli muškarac i žena, Barnićevi saradnici, koji su poneli veću količinu kokaina. Potom je došao "kupac", kom je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletele specijalne jedinice austrijske policije Kobre - prenosi Hojte.

1 / 3 Foto: MUP Austrije

Potom je počela filmska potera za Barnićem. - Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio završio u oluku - opisuju mediji dramatičnu policijsku akciju u Beču. Pored Barnića, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore. - Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, "kalašnjikov", dva pištolja marke "glok i "bereta". Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za pretnje policiji - navodi Hojte.

Šokirani Srbi

Kako saznajemo, Srbi su šokirani Barnićevim hapšenjem. - Nisu ni slutili da je narko-diler i da se u njegovom lokalu prodaje droga. Ovo je mesto okupljanja i brojnih proslava ljudi iz cele bivše Jugoslavije. Neki strahuju da bi mogli biti dovedeni u vezu s tim. Veliki broj Srba, ali i poznatih ličnosti iz sveta estrade, sporta, biznisa i glume, posećuje ovu kafanu. Kod Predraga Barnića je nastupalo pola naše estrade.

pevač zatečen hapšenjem
pevač zatečen hapšenjemfoto: Kurir Televizija

- On je objavljivao slike s poznatim pevačima iz Srbije koji su pevali u njegovom lokalu i hvalio se tim poznanstvima na društvenim mrežama, kao na primer sa Radišom Trajkovićem Đanijem, koji je u restoranu redovan - navodi naš izvor i dodaje da su se na spisku pevača koji su nastupali u restoranu, što se može videti i na stranici ovog lokala, i Dejan Matić, Rade Kosmajac...

Dejan Matić Čuo sam šta se desilo, žao mi je

Pevač Dejan Matić potvrdio je da je nastupao u restoranu uhapšenog ugostitelja. - Privatno smo jako dobri, čuo sam šta se desilo i baš mi je žao zbog toga. Znam ga kao čoveka koji ako nekome nije mogao da pomogne, nije mu ni odmogao - rekao je za Kurir popularni pevač. Ostali pevači nisu se javljali na naše pozive.

Inače, uhapšeni ugostitelj nema legalne papira. - On ima samo srpsko državljanstvo, a neki od lokala se vode na ime njegovih prijatelja - tvrdi izvor. Barnić je trenutno u pritvoru, a pre toga se branio ćutanjem. Nakon hapšenja Predraga Barnića ispostavilo se da je za njim na snazi nalog za hapšenje u Srbiji i Španiji. - Policija sumnja da je ovo međunarodna banda, a da je ugostitelj bio vođa. Istraga je počela 2019. zbog trgovine drogom - pišu mediji.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Kurir, MUP Austrije, printscreen Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja