Najnovije vesti

SLAVIŠU KOJI JE POBEGAO IZ ZATVORA NEDAVNO IZRUČILI ALBANCI: Drugi begunac takođe optužen za TRGOVINU DROGOM
Foto: Privatna Arhiva, Profimedia

nove informacije

SLAVIŠU KOJI JE POBEGAO IZ ZATVORA NEDAVNO IZRUČILI ALBANCI: Drugi begunac takođe optužen za TRGOVINU DROGOM

Crna Hronika

Pritvorenici Slaviša Stanisavljević (41) i D.S. (37) koji su pobegli iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Kruševcu bili su prema nezvaničnim informacijama predmet interesovanja pravosuđa zbog sumnje u trgovinu narkoticima, ali u sasvim odvojenim postupcima.

Stanisavljeviću se sudilo u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Kruševcu budući da je prethodno osuđen u odsustvu jer je bio u bekstvu.

Nakon izručenja iz Albanije vraćen je u Kruševac, ponovo se našao iza rešetaka, a prema nezvaničnim saznanjima pojavio se u dva predmeta Višeg javnog tužilaštva.

Na uviđaju koji se u subotu odvijao u krugu zatvora bili su i predstavnici Višeg javnog tužilaštva, a u slučaj se uključila i unutrašnja kontrola Uprave  za izvršenje krivičnih sankcija. 

Slaviša Stanisavljević
foto: Privatna Arhiva

- Zgrada Okružnog zatvora, kao što je poznato, nalazi se u lošem stanju, neuslovna, u centru grada, odmah iz sedišta Gradske uprave i odavno postoji ideja za izmeštanje ove ustanove,međutim, trenutno se ispituje i da li ipak postoji odgovornost i propust u radu nekog od zaposlenih - navodi izvor upućen u istragu.

Slaviša Stanisavljević, bekstvo iz zatvora
foto: privatna arhiva

Zatvorenici i pritvorenici iz zatvora trebalo bi da budu preseljeni tek kad se izgradi nov zatvorski objekat što je, ipak, procedura koja može potrajati. Ideja je bila aktuelna i prethodnih godina, ali je epidemija uticala da se realizacija ovog projekta prolongira.

Kruševački zatvor je ustanova poluotvorenog tipa i tu osuđenici izdržavaju kaznu zatvora po krivičnim delima u prekršajnom postupku i meru pritvora po nalogu nadležnih sudova.

Ceo objekat je pokriven sigurnosnim kamerama čiji snimci mogu dalje da pomognu razjašnjenju bekstva.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...