NARKO-KAFEDŽIJA! Đanijev ortak zelenašio, terao pevače da nastupaju džabe, davao im drogu...
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

ESTRADNI ZELENAŠ

NARKO-KAFEDŽIJA! Đanijev ortak zelenašio, terao pevače da nastupaju džabe, davao im drogu...

Crna Hronika -

Predrag Barnić, ugostitelj iz Beča koji je uhapšen zbog kokaina, pozajmljivao novac srpskim pevačima, nekima davao i narkotike

Predrag Barnić (43), poznati srpski ugostitelj iz Beča koji je uhapšen sa pet kilograma droge, pored narkotika, bavio se i zelenašenjem. Kako Kurir saznaje, Barnić je mnogim našim pevačima i poznatim ličnostima pozajmljivao novac na kamatu, a ukoliko nisu vraćali dug na vreme ili nisu mogli da mu isplate, morali su da nastupaju kod njega besplatno u lokalima po glavnom gradu Austrije!

- Estrada je u panici posle saznanja da je Barnić bio ne samo narko-diler kog je policija pratila nekoliko godina već da se bavio mnogim mutnim poslovima, naročito zelenašenjem. Takođe, sumnja se da je radio za policiju i da je cinkario mnoge mušterije i saradnike. Veruje se da je nekim ljudima sa estrade davao i drogu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Podsetimo, Barnić je uhapšen pre nekoliko dana sa više od pet kilograma droge i oružjem, a prilikom hapšenja pokušao je da pobegne. Kako je Kurir juče pisao, u njegovoj kafani u Beču održavane su proslave i venčanja gastarbajtera, a nastupale su i brojne estradne zvezde iz Srbije i regiona, među kojima je i njegov blizak prijatelj Radiša Trajković Ðani, kao i Dejan Matić, Rade Kosmajac i mnogi drugi.

Delio šakom i kapom

- Barnić je zvanično bio omiljeni ugostitelj i prijatelj brojnim Srbima u ovoj zemlji, ali i poznatim ličnostima iz sveta sporta, biznisa i glume. Međutim, postoji i druga strana poslovanja ovog Smederevca. On se, pored ugostiteljstva, kako se sumnja, bavio i narkoticima i zelenašenjem.

- Javna je tajna da su se kod Predraga zaduživali mnogi Srbi, naročito estradne zvezde. Najmanja suma koju je neko od njega pozajmio bila je 10.000 evra. Barnić je davao pare i šakom i kapom, ali uz ozbiljne kamate. Ukoliko bi pevači kasnili s vraćanjem novca ili mu uopšte nisu vraćali, morali su da mu pevaju besplatno.

Uhapšeni ugostitelj je, prema rečima našeg izvora, imao posebnu prostoriju u sali za proslave.

- Pevači iz Srbije dolazili su kod Barnića, koji im je ugađao kao da su kraljevi, još im je davao pare, a nekima, kako se sumnja, i drogu. Neki od pevača znali su i po tri dana da sede u toj prostoriji. Mnogi su potom i pozajmljivali pare od njega i upadali u problem zbog kamata, pa su morali da kompenzuju nastupima - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

- Posao mu je dobro išao sve do pre godinu i po dana, kada je zapao u ozbiljne finansijske probleme. U tom trenutku mnogi su mu okrenuli leđa, dok mu je kriza zbog korone znatno oslabila promet u restoranu.

Nema papire

Austrijska policija napravila je nameštaljku Barniću tako što je tajnog agenta namestila da bude kupac kokaina u njegovoj kafani. U akciji specijalnih jedinica Kobre Barnić je pokušao da pobegne s kokainom, ali je ubrzo uhapšen.

- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, „kalašnjikov“, dva pištolja marke „glok“ i „bereta“. Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za pretnje policiji - naveo je ranije Hojte.

Inače, zakonski vlasnik restorana je Barnićev stric, jer uhapšeni nema legalne austrijske papire.

Pevač u šoku posle hapšenja Barnića

Đani: Zajedno držimo kafanu, ne znam čime se još bavio!

l Pevač Radiša Trajković Ðani iznenađen je hapšenjem svog poslovnog partnera, s kojim drži ovaj restoran u Beču, pa ističe za Kurir da „ne zna čime se bavi Barnić, pored delatnosti koju zajedno obavljaju“.

- Mi jesmo držali restoran sa porodicom Barnić, i dalje družimo. Nama je jako žao što se sve to desilo. On jeste naš veliki drug i prijatelj, kao i njegova porodica. Ne pravim se lud, ništa nisam pogrešno uradio u životu da bih imao čega da se stidim ili da se pravdam, ali se svojih prijatelja ne stidim, niti ulazim u to ko se čime bavi. Prema nama je ta porodica savršena. Mi njih obožavamo, divni su ljudi, ne postoji čovek iz Srbije koga nisu dočekali, pomogli, ispoštovali - kaže Ðani, dok njegova supruga Slađa dodaje:

- S njegovom ženom Katarinom držala sam restorančić, ne ulazim u DNK ko se čime bavi. Moj suprug je pevač i ima pravo da se bavi čime želi. Ne ulazimo u creva ko se čime bavi. Imamo pravo da držimo šta želimo. Zaista nam je žao što im se to desilo.

Predrag Barnić
foto: Kurir

Lj. S.

Plakati

Reklamirao nastupe pevača

l Na Fejsbuk stranici Barnićevog restorana nalaze se brojni plakati na kojima su naši popularni pevači najavljivali gostovanje u njegovim lokalima u Beču. Najavljivani su nastupi Tee Tairović, Saše Kovačevića, Peđe Medenice, Lapsus benda i mnogih drugih.

- Predrag Barnić je bio jedan od glavnih organizatora nastupa naših pevača, brojni poslovi išli su preko njega. Tako su se reklamirali nastupi estradnih zvezda preko jednog od njegovih restorana na društvenim mrežama - kaže naš izvor.

stampano izdanje 26.04.2021
foto: Kurir

OBELEŽITE USKRS UZ KURIR! SUTRA POKLONJAMO DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU S LIKOM ISUSA HRISTA U ZLATOTISKU

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u nedelju, 2. maja, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Tradicionalno, uoči Uskrsa, KURIR DARUJE SVOJE ČITAOCE VREDNIM POKLONIMA.

Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon držač za čuvarkuću. Napravljen je od kartona i na njemu se nalazi lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Veruje se da čuvarkuća donosi blagostanje i sreću u dom, pa je mnogi čuvaju u posebnim ukrasnim posudama ili stalcima.

poklon, Uskrs
foto: Promo

Branka Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track