Najnovije vesti

MAĐARI UHAPSILI MLADIĆA (20) IZ SRBIJE: Otišao u Beč da pljačka pa svirepo ubio vlasnika zlatara SAUČESNIK I DALJE U BEKSTVU
Foto: screenshot youtube/ Esterreicherr

međunarodna poternica

MAĐARI UHAPSILI MLADIĆA (20) IZ SRBIJE: Otišao u Beč da pljačka pa svirepo ubio vlasnika zlatara SAUČESNIK I DALJE U BEKSTVU

Crna Hronika

Pola godine nakon počinjene pljačke zlatare u Beču sa smrtnim ishodom srpski državljanin (20) uhapšen je u Mađarskoj na osnovu austrijske poternice.

Osumnjičeni muškarac bio je na putu kombijem iz Srbije u Mađarsku i uhapšen je na mađarskoj teritoriji. Hapšenje je sprovedeno na osnovu molbe ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću iznete u Beogradu.

Austrijska policija uspela je da uđe u trag Srbinu.

- Uspešno hapšenje je dokaz odlične saradnje mreže ENFAST i prednosti ličnih kontakata. Naša zahvalnost srpskim vlastima - rekao je direktor austrijske kriminalističke službe Andreas Holcer koji je bio deo delegacije na čijem je čelu bio Nehamer tokom današnje posete Beogradu.

Nehamer je izrazio zadovoljstvo što je tesnom bilateralnom saradnjom postignut ovaj uspeh. Samo dva sata nakon sastanka austrijske delegacije sa Rebićem usledilo je hapšenje.

Uhapšeni je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču. Prolaznici su tokom večeri na ulaznom delu zlatare otkrili telo vlasnika zlatare koji je ubijen ubodom nožem u predelu vrata i trupa.

Policija je tokom istrage uspela da izradi fotografije osumnjičenih na osnovu snimaka kamera za nadzor. Na taj način uspeli su da dođu do identiteta lica i utvrde gde se nalazi.

Prema aktuelnim saznanjima, vlasnik zlatare, nekadašnji bokser, pokušao je da se opire, nakon čega su ga izboli pljačkaši.

Saučesnik uhapšenog, čiji identitet je takođe poznat austrijskim vlastima, još je u bekstvu, a kako ističe austrijska policija reč je o srpskom državljaninu (22).

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...