Najnovije vesti

SLAVKO OSUĐEN ZA KRVNIČKO UBISTVO TASTA: Usred noći došao pijan da preti bivšoj supruzi, a onda počeo da tuče njenog oca
Foto: S.S., Privatna arhiva

viši sud u novom sadu

SLAVKO OSUĐEN ZA KRVNIČKO UBISTVO TASTA: Usred noći došao pijan da preti bivšoj supruzi, a onda počeo da tuče njenog oca

Crna Hronika

Slavko Plavšić (32) iz Kovilja danas je u Višem sudu u Novom Sadu osuđen prvostepenom presudom na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva bivšeg tasta Josipa Baranjija (61) 6. maja 2019.

Nesrećni čovek je nasmrt prebijen ispred porodične kuće u Proleterskoj ulici u Kovilju.

Prilikom izricanja presude, predsednica sudskog veća Ivana Josifović je naglasila da je Plavšić počinio krivično delo oko 45 minuta posle ponoći, a da mu je sposobnost da shvati šta je učinio bila smanjena, ali ne bitno.

Plavšić je te noći došao do kuće Baranjija u Proleterskoj ulici i udarajući po prozoru dozivao svoju bivšu vanbračnu suprugu. Iz kuće su izašle njena majka i maloletna ćerka, a zatim i Josip Baranji, na kojeg je Plavšić u alkoholisanom stanju nasrnuo udarajući ga rukama i nogama.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o teškom ubistvu - kazala je sudija Josifović obrazlažući presudu ističući da nije prihvaćena odbrana okrivljenog da je sada pokojni Josip njega prvi napao.

Plavšić će na ime nematerijalne štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova i patnje, morati da plati Josipovoj supruzi 1.200.000 dinara, svojoj bivšoj vanbračnoj ženi 800.000 dinara i njenom bratu 300.000 dinara.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...