MLADI BOKSER NASTRADAO POSLE PRAZNIKA: Bogdan poginuo pred drugovima, majka kukala kraj jezera!
Foto: Suzana Božinović

TRAGEDIJA KOD MAJDANPEKA

MLADI BOKSER NASTRADAO POSLE PRAZNIKA: Bogdan poginuo pred drugovima, majka kukala kraj jezera!

Crna Hronika -

Bogdan Ilić (19) nastradao je u ponedeljak uveče kada je "pežo" u kome se nalazio sa drugovima L. G. (17) i V. Đ. (17) sleteo u jezero Veliki Zaton kod Majdanpeka. Telo mladića izvučeno je iz vode juče oko 12 sati.

Velika brzina

- Automobil je preksinoć, oko 22 sata, sleteo s puta na neosvetljenoj deonici, ispresecanoj krivinama. "Pežo" je preleteo preko nepristupačnog terena, obraslog šibljem i surovao se u jezero s visone od oko 10 metara. pretpostavlja se da je išao velikom brzinom - kaže izvor i dodaje da su trojica mladića, inače nerazdvojnih drugara, drugi dan Uskrsa proveli zajedno, a da su uveče uzeli auto od oca jednog od njih i odlučili da se provozaju do jezera.

ronioci izvukli telo
ronioci izvukli telofoto: Suzana Božinović

- U trenutku nesreće, iza "pežoa" je išao automobil. U njemu su bila dvojica drugova stradalih. Videvši šta se desilo, izleteli su iz svog vozila. Jedan od njih je ušao u jezero i izvukao V. Đ., koji je bio onesvešćen i plutao je, dok je L. G. bio svestan i uspeo je da ispliva - priča izvor i dodaje da je Ilić ostao u kolima, koja su brzo potonula. - Najverovatnije dvojica maloletnika nisu bila vezana. Bogdan je, kako se sumnja, bio vezan - kaže izvor.

Uspešan sportista

Bio bokserska nada

Bogdan Ilić trenirao je boks, a njegov trener, Ivan Đorđević, kaže da je bio sjajan dečko i izvrstan bokser. - Trenirao je četiri godine i bio je velika nada ovog sporta. Osvojio je drugo mesto na prvenstvu Balkana i treće na državnom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji u MMA. Išao je u Tehnicku školu u Majdanpeku. Čuli smo se pre nesreće, bio je veseo, pričao je da treba da počne da radi u Boru za neku podizvođačku firmu u rudniku - ispričao je trener. Od Ilića se oprostio i njegov boks klub "Miners".

Spaseni mladići su potom prebačeni u Dom zdravlja, a policija i vatrogasci su odmah počeli da traže "pežo" i trećeg momka. Potraga je trajala do duboko u noć, a ujutru su stigli i ronioci Žandarmerije, koji su nakon 16 sati potrage našli "pežo" na dnu jezera. Kola su bila prevrnuta na krov, a u njima je bilo i telo Ilića - kaže izvor: - Vrata su bila zatvorena, a gepek otvoren. Ronioci su mladića izvuku kroz prozor.

Svi u suzama

Dok su spasioci juče pretraživali jezero, na obali su bili prijatelji, rođaci, ali i roditelji Bogdana Ilića. Njegova majka sve vreme je jecala. - Bogdane vrati se, molim te. Ne mogu ovo da prihvatim. Idite nađite ga, molim vas. Ne mogu da izdržim, vratite mi sina. Ubiću se odmah ako se ne pojavi moj sin, moj prvenac - dozivala je i molila nesrećna majka:

nastradali mladić
nastradali mladićfoto: Suzana Božinović

- Zašto ja nisam poginula, moje dete je tek počelo da živi. Nakon što je iz jezera izvučeno telo mladića, majka se slomila. - Moja beba, koliko sam te samo čekala. Jao bože, zašto? Bože, nikad ti neću oprostiti dok sam živa - zakukala je ona. Neutešni su bili i prijatelji mladića. - Ovo je strašna tragedija, ne mogu da poverujem da se ovo dogodilo - ponavljala je Bogdanova drugarica.

Tek krenuo u auto-školu

Nije imao vozačku dozvolu

Prema nezvaničnim informacijama, Bogdan Ilić nije imao vozačku dozvolu.

- Pretpostavlja se da je nastradali mladić bio za volanom "pežoa". On je nedavno upisao auto-školu i tek počeo da pohađa časove vožnje, još uvek nije polagao vozački ispit - rekao je izvor.

Kurir.rs / Suzana Božinović/ Foto S.A.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track