ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA AMERIKANCA NA ZVEZDARI: Gavin zbog ljubavi došao u Beograd, a devojka ga IZBACILA IZ KUĆE pred Vaskrs
Foto: Kurir, Privatna arhiva

novi detalji

ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA AMERIKANCA NA ZVEZDARI: Gavin zbog ljubavi došao u Beograd, a devojka ga IZBACILA IZ KUĆE pred Vaskrs

Crna Hronika -

Američki državljanin Gavin Glim (54), koji je brutalno ubijen u noći između 3. i 4. maja na Zvezdari, došao je u Srbiju u decembru prošle godine zbog žene iz Beograda koju je upoznao preko Fejsbuka.

Glim je iz Njujorka prema nezvaničnim informacijama došao zbog ljubavi i nekoliko meseci živeo je sa devojkom iz Srbije, međutim, dva dana pred Vaskrs njih dvoje su se posvađali i ona ga je izbacila iz kuće. Nekoliko dana kasnije Grim je pronađen mrtav i to razbijene glave i sa brojnim povredama po telu.

Klupko jezivog zločina još se odmotava, ali ono što je do sada poznato je da su za jeziv zločin osumnjičene tri osobe - Đ. V. (57), R. B. (35) i M. J. (38). Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku biće privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Grimovo telo pronađeno je 4. maja u Ulici Veljka Dugoševića. Komšije su čule buku kao da je u domu uhapšenog Đ. V. došlo do brutalne tuče. To ih, kako su ispričali, nije iznenadilo, jer se i ranije dešavalo...

- Da su ubili čoveka čuo sam tek kad je došla policija. Oni su Amerikanca iz kuće izneli u dvorište. Krv se svuda razlivala i jedva sam uspeo da je operem - rekao je komšija Branislav Petrović.

Amerikanac, Gavin Glim, Ubijen
foto: Privatna Arhiva

Prema priči Petrovića, nije poznavao Amerikanca koji je ubijen, a kako kaže u kuću Đ. V. često su "svraćali nepoznati ljudi" koji su se okupljali da bi tu pili.

Kako je Glim završio kod Đ. V. za sada nije sasvim jasno, ali se pretpostavlja da su se sreli u Skadarliji, gde je Glim sedeo pijan na klupici, a da su onda svi zajedno otišli u kuću na Zvezdari gde su nastavili da piju. Prethodno je Amerikanac pokušao da nađe smeštaj u jednom hostelu u Skadarliji, međutim, u objekat ga nisu pustili jer je bio pijan. Njegov kofer i stvari pronađeni su nakon zločina na klupici u Skadarliji.

ubistvo, Zvezdara, Veljka Dugoševića
foto: Kurir

Kobne noći o zločinu koji se dogodio policiju je obavestila žena koja je sa dvojicom muškaraca, takođe, uhapšena.

Po tragovima na mestu zločina jasno je da je došlo do brutalnog obračuna. Sve je bilo razbijeno i tragovi krvi su bili na više mesta.

- U sobi, gde je zatečeno telo ubijenog, nameštaj je bio razbacan, a bilo je i srče - navodi izvor iz istrage.

Ubijenom Amerikancu glava je bila smrskana od udarca, a nakon što je ubijen iz džepa su mu ukrali 2.500 dinara.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja