VOĐA KAVČANA OSTAJE U PRITVORU: Slobodan Kašćelan i dalje iza rešetaka, potraga za Zvicerom još traje!
Foto: Privatna Arhiva

apelacioni sud

VOĐA KAVČANA OSTAJE U PRITVORU: Slobodan Kašćelan i dalje iza rešetaka, potraga za Zvicerom još traje!

Crna Hronika -

Crnogorski Apelacioni sud potvrdio odluku kojom je Slobodanu Kašćelanu, navodnom vođi "kavačkog klana" i još pet osoba određen pritvor zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu. Apelacioni sud odlučivao je po žalbama advokata na odluku o određivanju pritvora.

Podsetimo, dva dana nakon hapšenja, sudija za istragu je odlučio da Kašćelana i ostale pusti da se brane sa slobode. Međutim, istog dana, vanraspravno veće je preinačilo tu odluku i "kavčaninma" ipak odredilo pritvor. Kašćelan je ponovo uhapšen, dok je nekoliko osumnjičenih uspelo da pobegne.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Kao članovi kriminalne grupe, osim Kašćelana, označeni su i Radoje Zvicer koji je u bekstvu, Radoje Živković, Milan Vujootić, Dragan Knežević, Vladimir Vučković, Srđan Jurišević, Zdravko Perunović, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Darko Prelević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić i Milan Knežević.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se sumnjiče da su učestvovali u ubistv Nikole Stanišića iz Podgorice, sina Radoslava Stanišića, poznatijeg kao Raka Dilinger, koji je svojevremeno pomogao Željku Ražnatoviću Arkanu da pobegne iz švedskog zatvora.

Radoslav Stanišić, podsetimo, ubijen je 1997. ispred hotela "Mogren" u Budvi. Njegov sin, godinu dana posle očeve smrti lažirao je svoj nestanak, ali su istražitelji došli do dokaza da je zapravo ubijen u avgustu 2020.

(Kurir.rsPobjeda, Foto: Privatna arhiva, detective-info.com.ua)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track