BIVŠI MOMAK RIJALITI UČESNICA OSUĐEN NA 13 GODINA I 6 MESECI ZATVORA! Otkrivamo zašto Aleksandar Čabarkapa ide na robiju!
U pritvoru Aleksandar Čabarkapa, Foto: Zorana Jevtić

Presuda

BIVŠI MOMAK RIJALITI UČESNICA OSUĐEN NA 13 GODINA I 6 MESECI ZATVORA! Otkrivamo zašto Aleksandar Čabarkapa ide na robiju!

Crna Hronika -

Aleksandar Čabarkapa iz Kaluđerice, bivši momak učesnica rijalitija Ljube Pantović i njene ćerke Aleksandre Subotić, kriv zbog dve iznude i dva pokušaja ubistva, njegovi saučesnici dobili ukupno sedam godina robije

Aleksandar Čabarkapa iz Kaluđerice, bivši momak učesnica rijalitija Ljube Pantović i njene ćerke Aleksandre Subotić, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 13 godina i šest meseci zatvora zbog iznude, iznude u pokušaju i dva pokušaja ubistva koja su počinjena u periodu 2012. i 2013. godine. Njegovi saučesnici Milorad Radojčić i Nenad Slavić osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci, Vuk Mitić na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, dok je okrivljenog Novicu Stanojkova sud oslobodio optužbe.

Prerušen u policajca

- Reč je o više krivičnih dela koja su počinjena, a među njima je pokušaj ubistva postavljanjem bombe ispod automobila Karađorđa Subotića iz Kaluđerice, ali i ispod automobila Bobana K. na Smederevskom putu. Pored toga, njemu i njegovim saučesnicima se stavljaju na teret iznude prema još dvojici muškaraca - priča izvor Kurira.

Čabarkapine ljubavnice  Ljuba Pantović i njena ćerka Aleksandra Subotić
Čabarkapine ljubavnice Ljuba Pantović i njena ćerka Aleksandra Subotićfoto: Sonja Spasić

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Čabarkapa je inače pre mesec dana uhapšen u Loznici i nalazi se u pritvoru.

- Aleksandar je tada uhapšen zbog sumnje da je sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Loznici i da su potom pretukli kućepazitelja M. B i rođaka vlasnika kuće. Dvojicu muškaraca su pretukli i vezali u kupatilu, a ukrali su 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. On je bio prerušen u policajca - kaže naš sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Meta Karađorđe pored izgorelog automobila
Meta Karađorđe pored izgorelog automobilafoto: Zorana Jevtić

Mutni poslovi

Podsetimo, Čabarkapa je uhapšen 2013. godine zbog sumnje da je pokušao da ubije Karađorđa Subotića, bivšeg muža Ljube Pantović, kao i Bobana K. iz Beograda, pod čiji automobil je postavio eksplozivnu napravu. S njim su uhapšena još trojica saradnika: Nemanja Mladenović (23), Milorad Radojević (52) i Aleksandar Stanojkov (28).

- Subotić je često u javnosti isticao da je jedan od organizatora atentata na njega i Čabarkapa. Njih dvojica su nekoliko godina u sukobu, navodno zbog ilegalnih poslova u Kaluđerici, jer je navodno Čabarkapa preuzeo te poslove u trenutku kada je Subotić završio u zatvoru. Pre četiri godine u Vinči je zapaljena Subotićeva farma, te se sumnjalo da iza toga stoji Čabrakapa, ali godinama pre toga postavljane su bombe ispod Karađorđevih automobila.

ADVOKAT VOJISLAV BABIĆ

Moj klijent je nevin

Advokat Vojislav Babić, koji brani Aleksandra Čabarkapu na sudu, kaže za Kurir da će se žaliti na presudu jer je ona nezakonita.

- Oputužnica nije imala uporište u izvedenim dokazima te je i izrečena presuda nezakonita i neosnovana, doneta uz bitne povrede krivičnog postupka. Sud nakon izricanja presude nije dao obrazloženje ni u jednoj jedinoj rečenici jer obrazloženje ne postoji pošto moj branjenik nije izvršio nijedno krivično delo od četiri koja mu se stavljaju na teret i morao je biti oslobođen - rekao je Babić i dodao da njegov branjenik nije prisustvovao izricanju presude.

Nakon paljenja farme, zapaljen je Subotićev automobil, koji je bio parkiran ispred porodične kuće Subotića. On je i za to optužio Čabarkapu govoreći da je Čabarkapa pokušao da ga ubije, kao i njegovu porodicu - pisali su mediji.

Čabarkapa je postao poznat po tome što je bio momak bodi-bilderke Ljube Pantović u vreme kada je ušla na „Farmu“. Tada se ispostavilo da je Čabarkapa u vezi i sa njenom maloletnom ćerkom Aleksandrom (16), koja je navodno ostala trudna s njim.

SERIJA NAPADA

Zapaljen „mercedes“, bačene bombe

  • Karađorđu Subotiću je u decembru 2017. zapaljen „mercedes“ ispred porodične kuće u Kaluđerici
  • On je izjavio da iza incidenta stoji čovek koji je sa Čabarkapom odgovarao za više krivičnih dela
  • Karađorđe je tada rekao i da je od te osobe dobijao i pretnje na Fejsbuku
  • Na porodičnu kuću Subotića u septembru 2018. godine bačene dve ručne bombe
  • U maju 2019. godine napadnut je brat Karađorđa Subotića Srboljub, njega je neko napao i udario šipkom u glavu dok je vozio bicikl u Kaluđerici.
  • On je tada naveo da sumnja da su mladići koji su ga napali imaju veze sa Aleksandrom Čabarkapom. U izjavi za Kurir Čabarkapa je tada negirao da ima bilo kakve veze s napadom.

Kao u sapunici

U čitavu priču se uključio i Karađorđe Subotić, Aleksandrin otac i bivši suprug Ljube Pantović. On je pokušao da vrati ćerku koja je otišla od majke i smestila se kod Čabarkape, koji inače imao trudnu suprugu i troje dece. Iako joj je zabola nož u leđa, Pantovićka tada nije osuđivala ćerku, već je svu krivicu svalila na bivšeg dečka Čabarkapu.

Poslednji put Subotiću su bačene dve ručne bombe u dvorište 7. septembra 2018. godine i tada je Karađorđe istakao „da sumnja da mu je Čabarkapa poslao neke svoje momke“, ali je Čabrakapa to negirao.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track