SIN (4) JEDINAC MI JE UMRO NA RUKAMA! Potresno svedočenje majke malog Edina koga je zgazio kombi! VIDEO
Foto: M. S.

TRAGEDIJA

SIN (4) JEDINAC MI JE UMRO NA RUKAMA! Potresno svedočenje majke malog Edina koga je zgazio kombi! VIDEO

Crna Hronika -

S. J. (48) u selu Popovac udario Edina Krstića (4) naočigled majke Kristine, koja je krenula u poštu po 3.000 dinara pomoći države

Edin Krstić (4) poginuo je juče kada ga je naočigled njegove majke Kristine u selu Popovac kod Niša udario kombi koji je vozio S. J. (48) iz Niša. Nesrećni dečak preminuo je od teških povreda, a vozač kombija je uhapšen. Tragedija se dogodila u jutarnjim časovima, u centru sela, gde je ograničenje brzine 30 kilometara na sat.

Udariše dete!

- Strašno se osećam. Sve se dogodilo u minut vremena. Ušla sam u poštu da podignem 3.000 dinara pomoći od države, a Edin je ostao da me sačeka napolju s biciklom. Odjednom je neko uzviknuo: "Udariše dete, udariše dete." Htela sam da se srušim od straha i kada sam izašla napolje, vidim moje dete celo u krvi. Izlazila mu je krv iz ušiju, iz nosa. Uzela sam ga u ruke, odnela u ambulantu, ali bilo je kasno - priča kroz suze majka.

nesrećna majka objašnjava kako je izgubila dete
nesrećna majka objašnjava kako je izgubila detefoto: M. S.

- Teško mi je, mnogo teško. Nema više mog sina... U seoskoj ambulanti kažu da su pokušali da spasu dečaka, ali je verovatno jadno dete izdahnulo u majčinim rukama.

Meštanin Miroslav Miladinović bio je na mestu nesreće i kaže da je nemoguće da vozač nije video dete na biciklu.

- Tu ispred pošte je nekakav trougao, odnosno kružni tok, i ne znamo kojom brzinom je on išao, ali nije mogao tu da vozi više od 40 kilometara na sat. Pravo je čudo kako ga nije video.

00:14

Neutešna majka dečaka na kog je u Nišu naleteo kombi

Ovde se inače vozi sporo jer je naseljeno mesto, a i tu se stalno deca igraju - priča naš sagovornik. Komšinica Kristine Krstić kaže da ju je videla neposredno pred nesreću.

- Kristina me je, dok je išla sa detetom kroz selo, pozvala da idemo u poštu i podignu ovu državnu pomoć. Nisam krenula sa njima. Inače, Kristina i njen muž nisu venčani. Ne znam mu ime, niko ne zna, jer ga svi zovu Kinez. To im je sin jedinac, dok on iz prvog braka ima dve ćerke - priča naša sagovornica.

Komšinica

Vozač kombija iz istog sela

Meštani kažu da poznaju vozača kombija jer živi u istom selu. - Pažljiv je vozač, nikada nije vozio brzo kroz naše selo. On je dobar čovek, strašno što je dete stradalo - pričaju meštani.

Edine, Edine

Jedna od stanovnica ovog sela kaže da je zatekla jeziv prizor.

- Vraćala sam se iz prodavnice kada sam videla u centru sela kombi i bicikl i patike ispod njega. U tom trenutku čula sam da je mališana udario kombi i da je on u ambulanti. Kada sam čula kuknjavu majke, sve mi je bilo jasno - kaže ona. Majka, otac, rodbina i komšije plakali su za preminulim dečakom.

- Edine, Edine - vikali su očajni roditelji. Policija je uhapsila vozača kombija koji je udario dete. On se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. -

Sumnja se da je upravljajući kombijem udario četvorogodišnje dete koje je od zadobijenih povreda preminulo na mestu. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu - saopštila je policija.

Kurir.rs / Marko Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track