DRUGI PRSTEN BELIVUKOVE EKIPE: Otkrivena uloga uhapšenih Veljinih ČISTAČA, instrukcije im stizale iz zatvora od Marka Mesara!
Foto: MUP Srbije, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović

filmska akcija

DRUGI PRSTEN BELIVUKOVE EKIPE: Otkrivena uloga uhapšenih Veljinih ČISTAČA, instrukcije im stizale iz zatvora od Marka Mesara!

Crna Hronika -

U akciji pripadnika MUP, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Miloš L. S. (21), Mijat S. (22), Vojislav Đ. (19) i Aleksa S. (22) zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zvanog Mesar, izvršili brojna krivična dela i otmice.

Tokom hapšenja i pretresom njihovih prostorija pronađeno je i zaplenjeno oružje, municija, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac. Jednom od uhapšenih, Vojislavu Đ., inače rukometašu RK "Partizan" lisice su stavljene sportskoj dvorani, jer je bio na traningu.

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
foto: Printscreen MUP Srbije

Filmska akcija

Kako Kurir saznaje, filmska akcija policije u kojoj su "pali" Belivukovi vojnici, počela je pošto su istražitelji proverili navode koje je otkrio ranije uhapšeni pripadnik grupe, koji će uskoro dobiti status svedoka-saradnika.

- Nekoliko osumnjičenih koji su uhapšeni u prvoj akciji u februarau sa Belivukom i Miljkovićem, pristalo je na saradnju. Tužilaštvu su dali izjave o krivičnim delima grupe, dokazima, ali i ljudiima koji su posle razbijanja ove krimnalne grupe nastavili da obavljaju prljave poslove za njih i prikrivaju dokaze krivičnih dela koja su pripadnici grupe sakrili - otkriva izvor Kurira.

Nova hapšenja, kako otkriva, mogu da se očekuju uskoro.

- Postoje indicije da je telefon, koji je nedavno pronađen u pritvorskoj ćeliji Marka Miljkovića, on koristio upravo da bi davao uputstva članovima grupe koji još uvek nisu uhapšeni - otkriva sagovornik Kurira iz istrage.

Svetozar Vujačić

Očekujemo nova hapšenja

Svetozar Vujačić
foto: Zorana Jevtic

Savetnik ministra upolicijw Svetozar Vujačić, za Kurir kaže da je najnovije hapšenje usledilo nakon dovoljno prikupljenih dokaza i u istom trenutku na više beogradskih opština. - Ministar Vulin je najavio ovo hapšenje pre nekoliko dana i ono se desilo. Uhapšeni su članovi kriminalne grupe koji su bili spoljni saradnici, koji su radili sve i svašta. Sumnja se da su oni radili neke sitne stvari odnošenje - donošenje ali i na skrivanju preostalih dokaza koji bi mogli da terete Belivuka - navodi Vujačić.

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
foto: Printscreen MUP Srbije

Telefoni i kompjuteri, kao i oružje pronađeno kod šestorice uhapšenih, odmah će biti poslati na veštačenje jer se sumnja da su i oni koristili tajnu aplikaciju "skaj".

Drugi prsten

- Sumnja se da su uhapšeni kao vojnici obavljali prljave poslove. Zaplenjena su i dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka. Prema raspoloživim dokazima, oni su bili "rezervna" ekipa, učestvovali su u otmicama klana tako što su bili "drugi prsten", zadužen da reaguje ukoliko recimo neko proba da pobegne, ili ako nešto krene po zlu - potvrdio je izvor Kurira.

Ovim delom grupe, kako navodi, rukovodio je uhapšeni i najstariji član ovog dela ekipe Slobodan M.

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
foto: Printscreen MUP Srbije

Pokušao da pobegne preko terase

Osim Vojislava Đ. koji je uhapšen u sportskoj hali, u dresu Partizana, i koji nije pružao otpor, čak dvojica pokušala su da pobegnu specijalcima. - Jedan od uhapšenih bio je za volanom kombija, i pokušao je da pobegne kada je video policiju. Pripadnici MUP-a morali su da aktiviraju i bace dimne bombe kako bi ga zaustavili. Treći uhapšeni, koji je zatečen u stanu, pokušao je da pobegne preko terase. Međutim, inspektori su bili brži i plan mu je osujećen - potvrdio je sagovornik Kurira.

U sobi jednog od uhapšenih pripadnika grupe, koji je uhapšen u svom stanu, policija je preko celog zida zatekla ispisanu navijačku pesmu, najverovatnije kao znak odanosti vođama klana, koji su se krili iza Partizanove navijačke grupe "Principi". Direktor RK Aleksandar Blagojević Partizan, potvrdio je da je uhapšen njihov igrač.

- Mi smo sportski klub. U školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mladoj kategoriji desetak godina - kazao je on.

DarkoTrifunović

Uklanjali tragove za grupu

Darko Trifunović
foto: Printscreen

Darko Trifunović, stručnjak za bezbednist pretpostavlja da je ova grupa verovatno uklanjala tragove. - Tu pre svega mislim na tragove ubistva onih ljudi za koje se možda još uvek i ne zna da su ubijeni. Pored toga mogli su da posluže sa skrivanje ostatka naoružanja, i što je najbitnije onima koji su na slobodi može da bude zadatak i da sklone robu, jer od nje im sve zavisi - kaže Trifunović i objašnjava da dok ima robe, odnosno narkotika ili ono što može da se proda mogu da se brane i da plaćaju advokate.

stampano izdanje 22.05.2021.
foto: Kurir

SUTRA POKLON U KURIRU! KUVAR: ŠTO SU FINI OVI MAFINI

Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon KUVAR: ŠTO SU FINI OVI MAFINI. Jednostavni za pripremu i meki, idealni su za doručak ili lagani desert. Otkrivamo, korak po korak: jaja u korpicama od slanine! Čekaju vas i recepti za ukusne mafine kao što su: mafini s kafom, mafini sa semenkama bundeve, mafini sa sirom i spanaćem, krompir punjen sirom, grčke ćufte, čokoladna divotica, kao i za kolače iz mikrotalasne za dva minuta.

Kuvar
foto: Kurir

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track