BIVŠI SVEDOK SARADNIK ČUME STIGAO U PALATU Svedoči o prvoj otmici zemunskog klana, traži da to bude iza zatvorenih vrata! Strah ga
Foto: Nikola Anđić

viši sud u beogradu

BIVŠI SVEDOK SARADNIK ČUME STIGAO U PALATU Svedoči o prvoj otmici zemunskog klana, traži da to bude iza zatvorenih vrata! Strah ga

Crna Hronika -

Ljubiša Buha Čume stigao je u beogradsku Palatu pravde gde bi trebalo da svedoči o prvoj otmici zemunskog klana.

Čume je od suda zatražio da postupak zatvori za javnost, tvrdeći da mu je ugožena bezbednost, jer mu je oduzeto obezbeđenje i da zbog toga neće da svedoči ukoliko javnost bude prisutna u sudnici.

On je naveo da "ima papir da je ugrožen, ali da niko ništa ne preduzima".

Sudsko veće napravilo je pauzu kako bi odlučilo o tome da li će bivšem svedoku saradniku ispuniti zahtev.

Ljubiša Buha Čume
foto: Nikola Anđić

Posle pauze, odlučeno je da se Buhi ne omogući da svedoči iza zatvorenih vrata.

- Ja sam zaštićeni svedok u procesu protiv zemunskog klana i jedini nemam obezbeđenje. Već 7 ili 8 pripadnika klana izašlo je iz zatvora, pucano je na mene, ubili su ljude pored mene. Ne mogu da odgovaram na pitanja i ne mogu da svedočim javno - rekao je Čume posle čega je sudija odlučila da zvanično iz policije zatraži izveštaj o njegovoj ugroženosti.

Posle odluke da ne sasluša Čumeta, ali i da onemogući ocu Novaka Stevanića, Zoranu, da ne postavlja pitanja sledećem svedoku Draganu Miladinoviću zvanom Gagec, koji je tokom akcije Sablja hapšen kao pripadnik istog klana, Stevanić je burno regovao.

Ljubiša Buha Čume
foto: Nikola Anđić

- Prikriva se ko su ubice moga sina. Ne želite da se otkrije istina. 24 godine maltretirate mene i moju porodicu, ovo je bezobrazluk - rekao je Zoran Stevanić posle čega je sudija naložila straži da ga izvede napolje.

Postupak se vodi protiv dvojice policajaca i dvojice pripadnika tog klana koji se sumnjiče da su 1997. počinili razbojništvo tako što su oteli studenta Novaka Stevanića (22), mučili ga i naterali da kaže gde njegovi roditelji čuvaju novac.

Novak se ubrzo nakon toga ubio.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track