Najnovije vesti

LEČIĆ JE OPASAN ZA MLADE ŽENE! MERIMA ISAKOVIĆ TVRDI DA IMA JOŠ LEČIĆEVIH ŽRTAVA: Boje ga se, nasilnik mora da se zaustavi!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

glumica kaže da joj se javilo još devojaka

LEČIĆ JE OPASAN ZA MLADE ŽENE! MERIMA ISAKOVIĆ TVRDI DA IMA JOŠ LEČIĆEVIH ŽRTAVA: Boje ga se, nasilnik mora da se zaustavi!

Crna Hronika

Bivša glumica, a sada psiholog Merima Isaković tvrdi da je dostavila tužilaštvu pismo u kome je navela da postoje svedoci koji bi mogli da govore o tome kako ih je glumac Branislav Lečić seksualno uznemiravao!

Glumica, koja je posle 43 godine priznala da je Lečić pokušao da je siluje, u intervjuu za Nedeljnik objašnjava da joj se javilo nekoliko žena koje su, kako kaže, takođe žrtve glumca, a koje su spremne da pred tužilaštvom svedoče u slučaju koji je u martu protiv njega pokrenula koleginica Danijela Štajnfeld, optuživši ga za silovanje.

Sve bile studentkinje

- Sve su u to vreme bile studentkinje i imale su između 20 i 24 godine, one se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje - rekla je Isakovićeva.

Isakovićeva, Lečić i Štajnfeld
Isakovićeva, Lečić i Štajnfeldfoto: Printscreen, Zorana Jevtić, Beta/Teodora Milovanović

Ona je naglasila da ove devojke žele da doprinesu da se "njima znani nasilnik zaustavi".

- Nadaju se da država može da nađe načina da se organizuje zakonska zaštita svedoka, profesionalna podrška žrtvama, njihovim porodicama, kao i porodicama nasilnika. Napisala sam pismo tužilaštvu, ono je priloženo u predmetu "Štajnfeld", tamo sam ih obavestila da postoje svedoci koji, naravno, ne mogu da svedoče direktno o istinitosti seksualnog nasilja nad Danijelom jer nisu neposredno tome prisustvovali, već o karakteru Lečića, koga smatraju nebezbednim za mlade žene, u šta su se uverile lično - ispričala je Merima.

Više javno tužilaštvo

Izjava Merime Isaković biće cenjena

Iz Višeg javnog tužilaštva juče su saopštili da je pretkrivični postupak u vezi sa prijavom Danijele Štajnfeld još u toku. - Takođe, napominjemo da će izjava Merime Isaković biti cenjena u smislu ocene karakteristika ličnosti Branislava Lečića u navedenom postupku. U predmetnom postupku neće se vršti provera njenih navoda, s obzirom na to da ni ona ni devojke koje su se njoj javile nisu očevici konkretnog događaja. Ukoliko se Merima Isaković ili bilo ko drugi obrati tužilaštvu, njihove izjave će biti cenjene u skladu sa zakonom - stoji u saopštenju tužilaštva. J. S.

Ona je istakla i da je nit koja povezuje svedočenja novih devojaka njihova izjava: "Svi su oko nas sve znali, ali niko ništa nije uradio ili nije mogao. Baš ništa što bi ga zaustavilo."

Takav je oduvek

- Starije kolege, direktori pozorišta, reditelji, producenti, pa i oni koji su studirali s njim u klasi govorili su im da ga se čuvaju. Citiram: "Takav je oduvek bio, još na fakultetu." Savetovali su ih da ga se klone, da se ne osmehuju u njegovom prisustvu, da mu ni u kom slučaju ne daju broj telefona - rekla je i pojasnila da su devojke odbijale projekte sa njim.

Ima još materijala

Svedočili psiholozi

Merima je za Nedeljnik rekla i da Danijela ima još dokumentovanog materijala i audio-snimaka koji svedoče o Lečićevom nasilnom ponašanju. Otkrila je i da se Danijela nekoliko dana posle napada obratila Viktimološkom centru u Beogradu, gde je pričala sa dvojicom psihologa, koji su kasnije dali izjavu u policiji. - Nije im rekla ime, jer se bojala da bi onda imali zakonsku obavezu da prijave. Pozvala ih je na predstavu i rekla da ju je jedan od ljudi koje će videti na sceni silovao. Posle su joj mejlom poslali: "Znamo ko je" - rekla je glumica.

- Njemu bi trebala stručna pomoć, ako ne svojom voljom, onda sudskom odlukom, da prihvati terapiju i radi na rešavanju kontrole nagona - zaključila je Merima.

Podsetimo, Branislav Lečić saslušan je ranije u policiji povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je 2012. silovao. Negirao je optužbe i prošao poligraf.

Kurir je juče pokušao da kontaktira sa Branislavom Lečićem povodom ovih navoda, ali on nije odgovorio na naša pitanja.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Beta/ Teodora Milovanović, printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track