PRVO ROČIŠTE ZA BRUTALNU BOSKETOVU LIKVIDACIJU KOD FRANŠA: Bivši pripadnik SAJ robija zbog droge, a sad mu se sudi za ubistvo
Foto: Marina Lopičić

ČEKA SE IZRUČENJE

PRVO ROČIŠTE ZA BRUTALNU BOSKETOVU LIKVIDACIJU KOD FRANŠA: Bivši pripadnik SAJ robija zbog droge, a sad mu se sudi za ubistvo

Crna Hronika -

Beograđanin Darko Dulović (31) , optužen je za pomaganje u brutalnoj likvidaciji Siniše Milića Bosketa, koji se nalazio u automobilu dignutom u vazduh pre tri godine u Beogradu, dok je čekao zeleno svetlo na semaforu.

Duloviću će se suditi u odsustvu, jer nije još izručen Srbiji iz Crne Gore, gde služi zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom.

Početak suđenja je zakazan za sutra pripremnim ročištem pred Višim sudom u Beogradu.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo u pomaganjem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Za njim je na snazi poternica i rešenje o određivanju pritvora koji su ranije doneti.

Dulović je nedugo nakon ubistva Milića uhapšen po poternici Crne Gore, gde služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Tokom istrage za ubistvo Milića ispitan je u crnogorskom zatvoru u Spužu, gde se prema pisanju medija, branio ćutanjem.

Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. Mediji pišu da je čuvao Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, ali da je bio njihov blizak saradnik.

Bojović je uhapšen u Španiji 2012. i osuiđen na 18 godina zatvora zbog držanja arsenala oružja.

I on i Korać se u Srbiji više ne terete za za krivična dela, iako su povezivani ranije sa nizom ubistava i drugih kriminalnih radnji.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara, kod restorana "Franš", 19. juna 2018. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track