SUĐENJE STARCU (81) IZ NOVOG SADA ZA OBLJUBU DEČAKA (8): Mališan iz skrin sobe na jesen svedoči o užasu na Šodrošu
Foto: Shutterstock

odloženo je za 22. septembar

SUĐENJE STARCU (81) IZ NOVOG SADA ZA OBLJUBU DEČAKA (8): Mališan iz skrin sobe na jesen svedoči o užasu na Šodrošu

Crna Hronika -

Dečačić je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio nemili događaj

NOVI SAD - Nastavak suđenja Novosađaninu M. J. (81), koji se tereti za obljubu osmogodišnjeg dečaka na Šodrošu nije juče održan u Višem sudu u Novom Sadu jer ga hraniteljska porodica u kojoj je dečak smešten nije dovela.

UŽASAN SLUČAJ SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U NOVOM SADU: Starac (82) platio dečaku (8) da ga zadovoljava?!

Kako Dnevnik saznaje, njegovo saslušanje iz skrin sobe, prostorije iz koje osetljivi svedoci i žrtve daju izjave, odloženo je za 22. septembar.

Na prethodnom ročištu, podsetimo, saslušani su svedoci, a šta su oni rekli ostaće nepoznato jer je javnost isključena iz postupka zbog zaštite maloletne žrtve. Inače, optuženi M. J. se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 14. jula.

Podsetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara u Višem sudu u Novom Sadu, a prema nezvaničnim saznanjima, optuženi je na glavnom pretresu izneo svoju odbranu.

Policija je 7. maja prošle godine uhapsila vremešnog Novosađanina zbog sumnje da je u popodnevnim satima, oko 14.30 časova, odveo dečaka u obližnju šumu u blizini plaže Šodroš i obljubio.

Starac i mališan se, navodno, ne poznaju, a taj dan su se sasvim slučajno sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta, nakon što je osmogodišnjak sam otišao od kuće i peške se uputio prema Dunavu.

Prema saznanjima, njih dvojica su razgovarala, da bi potom starac dečaka odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže Šodroš, gde ga je, kako se sumnja, dečak oralno zadovoljio.

U tom trenutku naišle su dve žene koje su, videvši prizor, pozvale policiju i ispričale šta su videle. M. J. je, kada je shvatio da je zatečen u neprimerenoj i bludnoj radnji, brzo navukao pantalone i pobegao s lica mesta prema Limanu, a žene koje su ga prijavile su sačekale policiju i objasnile u kom pravcu je deda otišao.

Starac je, na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen, a po nezvaničnim saznanjima, prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao za razlog. Mališan je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio nemili događaj.

Po nezvaničnim saznanjima do kojih je tada došao „Dnevnik”, M. J. je na saslušanju ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je samo kratko rekao da bi bilo bolje da je mrtav.

(Kurir.rs/Dnevnik/D. Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track