OTAC POVREĐENOG VIOLINISTE ZA KURIR: Izleteo je kao frizbi, počeo je da krklja, mislio sam da mi dete umire na rukama (FOTO/VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

detalji nesreće

OTAC POVREĐENOG VIOLINISTE ZA KURIR: Izleteo je kao frizbi, počeo je da krklja, mislio sam da mi dete umire na rukama (FOTO/VIDEO)

Crna Hronika -

Zoran Vasić, otac talentovanog violiniste Jovana Vasića (15) iz Obrenovca, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote, kaže za Kurir da se moli da njegov sin ozdravi.

- Vraćali smo se sa svirke iz Obrenovca negde pola sata posle ponoći u noći između petka i subote. Išao sam svojom trakom i video automobil ispred sebe, ali sam mislio da će da skrene jer je ispred njega bilo skretanje. Međutim, on je stajao u traci, a kako sam čuo sa nekim je pričao - priča otac teško povređenog dečaka Zoran Vasić.

Očajni otac tvrdi da je pokušao da izbegne sudar.

- Kad sam se približio, da ga ne bi udario, pokušao sam da ga obiđem sa leve strane, međutim, zakačio sam njegovu levu stranu. Taj udarac u levo me je odbacio pravo u kanal. U sledećem trenutku čuo sam kako se sve krši i lomi - priča Zoran.

Na mestu suvozača u trenutku udesa nalazio se njegov stariji sin Mirko.

- Počeo je da traži Jocu po kolima, okolo, u kanalu... Nije ga nigde bilo. Počeo je da ga poziva: "Joco, Joco, gde si? Joco!" Tada smo shvatili da je izleteo 20 metara napred. Izleteo je iz automobila kao frizbi. Videli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega. Dozivao sam ga, ali ništa nije izašao rekao - tužnim glasom objašnjava Zoran.

00:55

OTAC POVREĐENOG VIOLINISTE ZA KURIR: Izleteo je kao frizbi, počeo je da hrklja, mislio sam da mi dete umire na rukama

Hitna pomoć je prema njegovim rečima brzo stigla.

- Hitna je preuzela Jocu, a kasnije sam čuo da je u sanitetu stisnuo ruku. Ima dosta teških povreda, naprsnuće pršljenova, hematom na glavu, još neke prelome, da li karlice ili kuka, ne znam ni ja više - kaže nesrećni čovek koji je izašao iz bolnice sa starijim sinom.

violinista, dečak, saobraćajka, Jovan Vasić Piromanac
foto: Printscreen/Youtube

Zoran je na mestu vozača zadobio masnicu ispod oka i poprilično je ugruvan . Njegov stariji sin Mirko ima posekotine po licu i nekoliko kopči.

00:15

Mesto saobraćajne nesreće u kojoj je povređen violinista Joca

- Za sada nemam nikakve informacije u kakvom je stanju Joca. Rodbina mi je došla juče iz Austrije i Nemačke kako bi bili sa nama u ovim teškim danima - kaže Zoran i dodaje da povređeni mališan mnogo voli Srbiju i da ne želi da je napusti.

1 / 9 Foto: Kurir

Podsetimo, Jovan Vasić Piromanac (15), jedan od najboljih mladih violinista u Srbiji, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, kad se sa ocem Zoranom i starijim bratom Mirkom vraćao sa nastupa iz Obrenovca kući u Stubline.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja