Najnovije vesti

SRBI U ITALIJI UHAPŠENI SA 232 KILOGRAMA DROGE: Skrivali je u kamionima među keksom i ugljem VIDEO
Foto: screenshot youtube/VeronaOggi

u odvojenim policijskim akcijama

SRBI U ITALIJI UHAPŠENI SA 232 KILOGRAMA DROGE: Skrivali je u kamionima među keksom i ugljem VIDEO

Crna Hronika

Dvojica srpskih državljana zaustavljeni su u odvojenim policijskim akcijama u Italiji dok su bili za volanom kamiona.

Pretresom vozila karabinjeri su pronašli 232 kilograma marihaune, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa.

droga, šverc, Verona
foto: screenshot youtube/VeronaOggi

Prema načinu pakovanja i modelu ponašanja, istragom je utvrđeno da su njih dvojica radili za istu kriminalnu grupu. Sve je počelo kada se pod lupom italijanskih istražitelja našla jedna autoprevoznička kompanije sa sedištem u Veroni.

Prvi kamion je zaustavljen na izlazu sa auto-puta Verona EST, a u vozilu koje je namenjeno prevozu uglja pronađeno je 188 kilograma pupoljaka marihuane. Paralelno sa tim, drugi zglobni kamion zaustavljen je na sledećoj naplatnoj rampi. Na pitanje karabinjera gde se uputio i kojom će trasom ići nije dao dovoljno uverljiv odgovor, što je kod policajaca probudilo sumnju pa je njegovo vozilo poslato na detaljan pretres.

droga, šverc, Verona
foto: screenshot youtube/VeronaOggi

Među tonama keksa pojavile su se kutije u kojima je bilo sakriveno 44 kilograma marihuane.

droga, šverc, Verona
foto: screenshot youtube/VeronaOggi

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su dvojica vozača kamiona sarađivali međusobno, a tu tezu je potvrdio i način na koji je droga bila upakovana i sakrivena. Zato policajci veruju da se njih dvojica dobro poznaju jer su već duže vreme bili zaposleni u istoj autoprevozničkoj kompaniji, mada do sada nije utvđeno da li je i ona umešana u šverc narkotika.

Prema prvim procenama droga je u Italiju stigla iz Šapnije i ima veoma visok, čak znatno iznad proseka, nivo THC-a (tetrahidrokanabinol), ali se očekuje da daljom istragom bude utvrđeno konačno poreklo droge.

(Kurir.rs/Srbija danas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja