Najnovije vesti

SKANDALOZNA ODLUKA VIŠEG SUDA U SREMSKOJ MITROVICI: Optuženu za ubistvo muža pustili na slobodu zbog Velje Nevolje
Foto: Privatna arhiva

suđenje

SKANDALOZNA ODLUKA VIŠEG SUDA U SREMSKOJ MITROVICI: Optuženu za ubistvo muža pustili na slobodu zbog Velje Nevolje

Crna Hronika

Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, kojoj se pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici sudi zbog optužbi da je okrivljenom Zoranu Dimiću (52) iz Subotice pomagala u ubistvu svog supruga Nemanje Grčića (37) pre dve godine u Vrdniku, juče je ukinut pritvor!

Nema uznemirenja

Kako saznajemo, branilac optužene je od suda tražio da se ona pusti na slobodu, i to zbog Velje Nevolje (?!).

- Predlažem da se u odnosu na okrivljenu Danijelu Đilasović ukine pritvor jer isti egzistira 750 dana zbog uznemirenja javnosti. Svedoci smo da je javnost preokupirana nekim drugim slučajevima kao što je Veljko Belivuk i drugi i da na današnji dan ne postoje nijedne novine niti portal koji piše o ovom događaju, te da je u tom smislu prestao ovaj pritvorski osnov - rekao je u sudu Nikola Ristović, advokat optuženih:

- Dodao bih i to da smo nakon iskaza veštaka saznali da nikakve komunikacije između prvookrivljenog i drugookrivljene nije bilo putem mobilnog telefona.

On je tražio i da se Zoranu Dimiću pritvor zameni kućnim pritvorom. Sud je odbacio ovaj zahtev, ali je usvojio predlog za Danijelu, te je ona juče puštena na slobodu.

Otac nezadovoljan

U sudnici je bio i Jovan Grčić, otac ubijenog, koji je burno reagovao na odluku suda, smatrajući je skandaloznom.

- Prišao sam sudiji i pitao je da li je normalna. Ovo je strašno! Sin mi je ubijen, a optužena se pušta na slobodu pre presude. Kakve to veze ima s Veljkom Belivukom? Pa nije to jedini slučaj koji zanima javnost - rekao je Grčić za Kurir.

Dimić i Đilasovićeva optuženi su za ubistvo, odnosno ubistvo pomaganjem, a uhapšeni su dva dana posle zločina, 27. aprila 2019. Motiv nije utvrđen, a sumnja se da su optuženi bili ljubavnici. Oboje su negirali krivicu i emotivnu vezu.

Advokatska veza

Ristović brani i Nevolju i Miljkovića

Interesantno je da je advokat Nikola Ristović branilac i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, koji su 4. februara uhapšeni zbog sumnje da su počinili više teških krivičnih dela. Ristović je Belivuka i Miljkovića zastupao pred sudom i u drugim postupcima koji su se protiv njih vodili, kao što je proces za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, na kraju kog su obojica oslobođena.

Kurir pisao o zločinu

Navodi nisu tačni

Kurir je prekjuče pisao o ubistvu Nemanje Grčića, a u ispovesti za naš list njegov otac je izrazio bojazan da će sud pustiti optužene na slobodu. To se juče i dogodilo. Naš prekjučerašnji tekst je dokaz da navodi advokata "da nijedan medij više ne piše o ovom slučaju" nisu tačni.

Kurir.rs/B. T./foto: privatna arhiva, Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track