MILOŠ (22) SE NALJUTIO NA BABU PA ZAPALIO NJU I NJENOG PARTNERA: Pradeda otkrio sve detalje strašnog porodičnog nasilja u Kruševcu
Foto: S. U.

sedeo i pio pa se rasrdio

MILOŠ (22) SE NALJUTIO NA BABU PA ZAPALIO NJU I NJENOG PARTNERA: Pradeda otkrio sve detalje strašnog porodičnog nasilja u Kruševcu

Crna Hronika -

Miloš je bio pijan i besan jer je moja ćerka, a njegova baka Biljana izbacila Miloševog druga iz kuće. Uzeo je kantu sa benzinom iz šupe i prosuo po baki Biljani, a zatim i po njenom nevenčanom suprugu Goranu. Oboje ih je zapalio!

Ovako priča Stanimir Vasiljević (84), svedok porodične drame koja se odigrala u nedelju po podne u kruševačkom selu Trmčare. Njegov praunuk Miloš Milojević (22) uhapšen je dan posle pokušaja bizarnog ubistva bake Biljane Brašić (63) i njenog partnera Gorana Milanovića (50), kome se lekari niške bolnice bore za život, jer je u kritičnom stanju.

- Bio sam tu u bašti, nedaleko od njih gde su sedeli i pili. Miloš je pio više, baš više. Niko se nije tukao, ali je moj praunuk pijan izgubio kontrolu i nasrnuo na moju ćerku, a svoju babu Bilju. Naljutio se što mu je oterala drugara Marka, koji se često bez njenog pitanja i znanja peo uz merdevine i ulazio kroz prozor. Miloš je onda ustao i zapalio Bilju i Gorana. Ona je uspela da zbaci sa sebe zapaljenu bluzu i izvuče se iz vatre, ali ne i Goran. Ja sam krpom gasio požar. Oboma je izgorela sva kosa na glavi - započinje priču starina Stanimir i uz uzdah nastavlja:

- Mišo i taj Marko nekad su se tukli međusobno, a u poslednje vreme su bili gotovo nerazdvojni. Imao je Mišo i devojku, koja ga je napustila a on se propio. Nije radio nigde, šta ćeš, takav je život za mnoge mlade ljude sa sela.

Vremešni Stanimir je zabrinut i tužan zbog toga kakva sudbina očekuje njegovog praunuka.

- Mlad je i dobar, a sada će da robija. Mnogo sam tužan i zabrinut. Njega su policajci presreli na Mudrakovačkom putu u ponedeljak ujutro i uhapsili. Koliko li će da ga osude - pita se vidno potreseni Vasiljević i dodaje:

- Jednako mi je žao i Gorana. Šta će čovek, dobar je i ima veliku dušu. I on ima problema, mora često da obilazi svoju nepokretnu majku, gore, nakraj sela. Ode i vrati se ovde kod moje Bilje.

Kako kaže, Biljana i njena ćerka Mirjana su otišle u Kruševac da se raspitaju u kakvom je stanju Goran.

- On se leči u Nišu i ima opekotine drugog stepena, ne znam u kakvom je sad stanju. Daj bože da bude dobro.

Stanimir je, inače, jedan od najstarijih meštana Trmčara. Radio je nekad u velikom preduzeću koga više nema. Od svoje skromne penzije izdržava ćerku i njenog nevenčanog supruga, unuku Mirjanu, njenog sina iz prvog braka i dve ćerke iz drugog braka.

(Kurir.rs/R.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track