Najnovije vesti

DEKSTER U VIŠU KRIMI LIGU UŠAO UZ POMOĆ BELIVUKA: Dilovao drogu u Austriji i Nemačkoj! Imao debele veze u tamošnjoj policiji
Foto: Profimedia, Privatna arhiva, Zorana Jevtić

saradnik velje nevolje

DEKSTER U VIŠU KRIMI LIGU UŠAO UZ POMOĆ BELIVUKA: Dilovao drogu u Austriji i Nemačkoj! Imao debele veze u tamošnjoj policiji

Crna Hronika
08:26h

Još jedan visokopozicionari član kavačkog klana je iza rešetaka, a Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja ostao je "kraći" za bliskog saradnika i dobrog prijatelja Daria Đorđevića (23), zvanog Dekster.

U policijskog evidenciji Austrije i Nemačke, Dekster je označen kao "krupan igrač", a na prostoru ovih država dilovao je kokain, heroin i ekstazi.

Dario Đorđević - Dekster uhapšen je prekjuče u Austriji sa 10 kilograma heroina. Prema operativnim podacima klan kojim rukovodi Radoje Zvicer, a koji je u bekstvu, izuzetno je dobro organizovan u celoj Evropi.

Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: MUP Srbije, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović

U svakoj državi kavački klan ima glavnog čoveka i razgranatu mrežu za trgovinu narkoticima. Prema saznanjima, Dekster je bio glavni čovek klana za Austriju, a nadzirao je i Nemačku.

Hapšenju prijatelja Velje Nevolje, prethodilo je nekoliko hapšenja u Beču koja su se dogodila pre mesec dana. Prema nezvaničnim podacima svi uhapšeni su članovi kriminalne grupe kojom je Dekster upravljao u Austriji.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Prema operativnim podacima Dekster ima "jake kontakte i odlične veze" u Austriji i Nemačkoj. Osim mreže kavačkog klana, sumnja se i da je imao kontakte u tamošnjim policijama.

Izvor navodi da je u "višu" ligu ušao zahvaljujući Belivuku, sa kojim je bio dobar prijatelj i odani saradnik.

Podsetimo, Đorđević je uhapšen prekjuče u Austriji sa 10 kilograma heroina, a paralelno sa njegovim hapšenjem u Beču, u Beogradu su privedena još šestorica njegovih saradnika. U čitav slučaj uključen je i američki FBI.

- On važi za visokopozicioniranog pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i saradnika kavačkog klana. Njegov nestanak je pre nekoliko meseci prijavljen policiji i zbog toga se nije isključivala mogućnost da je likvidiran. Međutim, to nije bio slučaj - otkriva izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja