DOLIJAO: Organizovao tri likvidacije za Belivukov klan, pa prijavio svoj nestanak? U istragu uključen i FBI
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

HAPŠENJE

DOLIJAO: Organizovao tri likvidacije za Belivukov klan, pa prijavio svoj nestanak? U istragu uključen i FBI

Crna Hronika -

Dario Đorđević (23) uhapšen u Austriji sa 10 kilograma heroina. Sumnja se da je bio saradnik kavačkog klana i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Dario Đorđević (23), zvani Dekster, blizak saradnik Veljka Belivuka, čije je ime bilo na spisku nestalih, uhapšen je u Beču sa 10 kilograma heroina! Paralelno sa hapšenjem Dekstera u Beču, u Beogradu su privedena još šestorica njegovih saradnika, a u čitav slučaj je uključen i američki FBI.

Prema nezvaničnim informacijama, u akciji koju su na teritoriji Austrije u saradnji sa tamošnjim kolegama sproveli pripadnici srpske policije i BIA otkriveno je da Đorđević pod lažnim imenom vodi posao u Austriji.

- On važi za visokopozicioniranog pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i saradnika kavačkog klana. Njegov nestanak je pre nekoliko meseci prijavljen policiji i zbog toga se nije isključivala mogućnost da je likvidiran. Međutim, to nije bio slučaj - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Iskoristio momenat

Kako navodi, sumnja se da je on iskoristio poslednji momenat kada je grupa uhapšena 4. februara da pobegne i iz inostranstva nastavi da vodi poslove.

Veljko Belivuk, Ritopek
foto: Zorana Jevtić, Starsport

- Posle prikupljanja informacija, utvrđeno je da je on deo grupe koja je nastavila da radi. Kada je prijavljen njegov nestanak, nije se isključivala mogućnost da je brutalno ubijen, jer su pripadnici zloglasnog klana ubijali i svoje pripadnike - kaže sagovornik i podseća da su na spisku nestalih, na kom je bio i uhapšeni Đorđević, i Lazar Vukićević, Strahinja Marković, Jovo Kecman, Vukašin Gošović, Filip Marjanović, Lazar Ilić, Ljubomir Lainović, Aleksandar Gligorijević i Goran Mihajlović.

Simbolika nadimka

Uzeo ime ubice osvetnika

Nadimak Darija Đorđevića Dekster isti je kao ime popularnog lika iz američke serije koji se zove Dekster Morgan. Dekster iz serije je serijski ubica koji radi u policiji kao forenzičar, ali oseća potrebu za ubijanjem. Deksterove žrtve su većinom i sami ubice koje su izbegle sudsku kaznu ili nikada nisu ni bile pod istragom.

- Sumnja se da je Đorđevićev nestanak bio lažno prijavljen da bi nestao s radara. Mislio je najverovatnije da će tako moći nesmetano da se kreće i nastavi da vrši krivična dela - dodaje izvor iz istrage i otkriva da će posle njegovog hapšenja i uzimanja DNK biti proverene operativne informacije da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića.

- Poznato je da je bio deo Partizanove navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Marko Miljković osnovali da bi pod njenim plaštom činili najteža dela. Sumnja se da je upravo Đorđević učestvovao u otmicama i likvidacijama i da je među brojnim biološkim tragovima nepoznatih osoba koji su nađeni u kući u Ritopeku i njegov - dodaje izvor upućen u istragu.

Aleksandar Šarac
foto: Nemanja Nikolić, Instagram Printscreen

Zločini iz 2020. godine

Podsetimo, Aleksandar Šarac izrešetan je 17. oktobra prošle godine u garaži TC "Ušće" u Beogradu, a kao direktni izvršilac je uhapšen Lazar Ilić. Mesec dana ranije u Kaluđerici je ubijen ugostitelj Dragan Ristić Čađa, a kao osumnjičeni je uhapšen Vuk U. Treća likvidacija s kojom se uhapšeni dovodi u vezu je ubistvo Lazara Vukićevića, čiji je DNK navodno nađen u kući u Ritopeku, dok telo nije nađeno.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja