Najnovije vesti

OBJAVLJENA PRESUDA NOVOSAĐANINU ZBOG POKUŠAJA SILOVANJA: Dobio 5 godina zatvora, sud ga obavezao da plati i 20.000 dinara
Foto: Shutterstock

stigla ga kazna

OBJAVLJENA PRESUDA NOVOSAĐANINU ZBOG POKUŠAJA SILOVANJA: Dobio 5 godina zatvora, sud ga obavezao da plati i 20.000 dinara

Crna Hronika

U Višem sudu u Novom Sadu, predesednik veća sudija Ivana Josifović objavila je prvostepenu presudu prema okrivljenom Dejanu Todoroviću za krivično delo silovanje u pokašaju, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina.

- Sud je obavezao okrivljenog i da plati troškove krivičnog postupka i to sudski paušal u iznosu od 20.000,00 dinara kao i troškove zastupanja oštećene od strane punomoćnika koji će biti odmereni u pismenom otpravku presude - kaže Jelena Ostojin, portparol novosadskog Višeg suda.

Okrivljenom je ukinut pritvor koji mu je bio određen od 18.aprila 2020. godine i određena mu je zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenom, lično ili putem trećih lica, upotrebom sredstava komunikacije i preko društvenih mreža, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode.

- Krivično delo za koje je okrivljeni oglašen krivim odigralo se 15.aprila 2020. godine u večernjim časovima u stanu u kojem je živela oštećena, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima. Todorović je pokušao da prinudi oštećenu na obljubu upotrebom sile, u kom događaju je oštećena zadobila telesne povrede u vidu hematoma po telu - kaže Ostojin.

Inače, za navedneo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja