Najnovije vesti

POŽAREVLJANIMA 80 GODINA ROBIJE: Đorđević ubio staricu (78) za 400 evra i polovni auto! Otac i sin skovali jezivi plan
Foto: Privatna Arhiva

stila ih kazna

POŽAREVLJANIMA 80 GODINA ROBIJE: Đorđević ubio staricu (78) za 400 evra i polovni auto! Otac i sin skovali jezivi plan

Crna Hronika
11:56h

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Đorđević (24) iz Požarevca, osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Ružice Marije Kovač (78), a zbog podstrekivanja na teško ubistvo Danijel Stanojević (23) osuđen je na 20 godina zatvora, a njegov otac Saša Stanojević (49) na 30 godina zatvora.

Protiv oca i sina presuda je doneta i zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Podsetimo, Đorđević je optužen da je 14. oktobra prošle godine, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, autom "zastava 101" usmrtio Ružicu Kovač, tako što je namerno udario u njen bicikl. U početku se mislilo da se radi o udesu, ali je, pregledanjem nadzornih kamera i saslušanjem svedoka, utvrđeno da se radi o teškom ubistvu.

- Tokom suđenja optuženi su negirali da su počinili zločin koji im se stavlja na tereti i prebacivali su krivicu jedan na drugoga. Oni su Đorđeviću obećali da će mu kupiti automobil i dati mu 400 evra, ako pristane da ubije babu. Takođe, objasnili su Đorđeviću i da starica često vozi bicikl Dunavskom ulicom i da tu može da je sačeka - objašnjava izvor.

ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Ova presuda kojom su trojica Požarevljana osuđena na ukupno 80 godina zatvora za jedno ubistvo je rekordna koju je Viši sud u Požarevcu doneo.

- Prema presudi otac i sin su od 1. oktobra do 14. oktobra iz koristoljublja postrekivali Đorđevića da ubije babu. Kupili su kuću od nje, ali je starica imala pravo da je koristi sve do smrti. Naveli su da im je napravila pakao od života - nije im dala da peru veš, terala ih je da spavaju u pomoćnim prostorijama, psovala i klela ih, a nabeđivala ih da kradu stvari iz kuće - stoji u presudi, gde se još navodi:

- Utvrđeno je da su Stanojevići u selu blizu Petrovca na Mlavu kupili "zastavu" kojom je baka ubijena i pokazali Đorđeviću podesno mesto na kome će on da sačeka i udari babu kolima. Utvrđeno je da je Aleksandar, nakon zločina, zajedno sa drugom dvojicom optuženih, otišao na benzinsku pumpu, gde su u dve flaše natočili benzin. Onda su otišli do Mihajlovca, gde su polili "zastavu" benzinom i zapalili je.

Sumnjiva saobraćajka

Namestili da izgleda kao udes

Policija je otkrila da je saobraćajna nesreća sumnjiva i da se iza svega toga krije surovo ubistvo.

- Aleksandar je 14. oktobra u 17 sati ugledao Ružicu na biciklu, i to u ulici u kojoj ona i živi, i velikom brzinom se zaleteo kolima na nju. Oborio ju je i odvezao se u selo Mihajlovac kraj Smedereva, gde je zapalio automobil. Teško povređena starica je hitno prevezena u požarevačku bolnicu, odakle je transportovana za Beograd, ali je sutradan preminula od zadobijenih povreda - rekao je ranije izvor. T

okom istrage policija je utvrdila kojim automobilom je Ružica pregažena, kao i kojom putanjom je vozač pobegao. U tome su pomogle sigurnosne kamere, koje su snimile bekstvo nesavesnog vozača, kako se tada verovalo. Kad je policija utvrdila da je za volanom "zastave" bio Aleksandar, priveli su ga na razgovor. On je tada priznao da je namerno pregazio baku jer je želeo da drugaru učini uslugu.

- Zločin su počinili tako da se sumnja da je u pitanju saobraćajna nesreća, jer je baka nađena pored puta, a preminula je sutradan u Beogradu. Međutim, policija je uspela da rasvetli slučaj, jer im je bilo sumnjivo da na putu nema tragova kočenja. Tada je o celom slučaju obavešteno Više tužilaštvo, a kako su oni pronašli zapaljen automobil u ataru sela kod Smedereva, posumnjali su da je ubistvo. Video snimci su pokazali da su oni Đorđevića doveli do mesta "nesreće" - zaključio je tada sagovornik.

(Kurir.rs/Jelena Ivić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track