DRAGAN NA PREVARU ČOVEKU UZEO 150.000 EVRA: Smislio filmsku priču i ojadio Beograđanina, pa se posle OVAKO pravdao na saslušanju
Foto: Shutterstock

odrežen Pritvor do 30 dana

DRAGAN NA PREVARU ČOVEKU UZEO 150.000 EVRA: Smislio filmsku priču i ojadio Beograđanina, pa se posle OVAKO pravdao na saslušanju

Crna Hronika -

Dragan A. (50) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prevario sugrađanina A. M. (40) za više od 150.000 evra.

Naime, prevejani Dragan slagao je investitora A. M. da ima ekskluzivno pravo prodaje sokova poznate marke i nagovorio ga da uloži u taj njegov navodni posao 41.200 evra. Potom ga je ubedio da uloži još 113.000 evra u nekakvo istraživanje tržišta, pomoću kog bi, navodno, mogli da posreduju u prodaji dva poznata beogradska hotela.

Kad je nesrećni A. M. shvatio da je prevaren, prijavio je Dragana policiji, ali novcu se izgubio svaki trag!

Izvor iz istrage objašnjava da je Dragan upoznao A. M. još u novembru 2017.

- Dragan je video da A. M. ima novca i da je raspoložen da investira u posao. Ubedio ga je da ima ekskluzivno pravo distribucije sokova poznatog brenda, a onda je pribavio čak i falsifikovanu potvrdu Zavoda za intelektualnu svojinu da ima pravo da koristi taj brend - rekao je izvor, i dodao:

- Investitor A. M. poverovao je Draganu i najpre mu je dao 33.200 evra da uloži u distribuciju sokova, a ubrzo potom još 8.000 evra za prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi mogli da rašire taj "biznis" u regionu.

Dragan je, prema rečima sagovornika, narednih meseci uveravao investitora da sve pripreme oko prodaje sokova teku po planu.

- A. M. mu je verovao, pa je Dragan to zloupotrebio i odlučio da mu uzme pare za još jedan "posao". Ubedio ga je da ima odlične kontakte među biznismenima i političarima i da ima ideju kako da on i A. M. postanu posrednici u prodaji dva hotela. Uveravao ga je da su sokovi samo usputni posao i da će se na prodaji ovih hotela obojica obogatiti - priča izvor.

Investitor je, kako dodaje izvor, u to vreme i dalje čvrsto verovao Draganu, polakomio se na njegove slatkorečive "kombinacije" i pristao je da mu opet da novac.

- Dragan je ubedio A. M. da moraju investirati u istraživanje tržišta, kako bi mogli da se predstave prodavcima i kupcima hotela u "pravom svetlu", da za to mora da se angažuje ozbiljna agencija, i investitor je u sve to poverovao. Najpre mu je dao 60.000 evra, a ubrzo potom još 53.000 evra. Kako bi bio još uverljiviji da je reč o ozbiljnom poslu, Dragan je bez problema pristao da potpiše priznanice za sve pare koje je uzeo. Međutim, investitor je tek u maju ove godine konačno shvatio da je sve prevara i prijavio je prevaranta, a A. M. je 1. juna završio iza rešetaka - rekao je izvor.

Pritvor do 30 dana

Dragan je posle hapšenja saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Dragan na saslušanju kod tužioca nije sporio da je od oštećenog uzeo 154.200 evra, ali se pravdao da nije imao nameru da ga prevari i da je sve pare zaista uložio u posao. Međutim, kako je tvrdio, ugovoreni poslovi se nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled koronavirusa, pa su sve pare, navodno, propale - ispričao je sagovornik.

U tužilaštvu su najavili da će u istrazi ispitati i nasamarenog investitora i svedoke i da će nakon prikupljanja svih dokaza biti doneta odluka o daljem toku postupka.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja