STOLIĆ UHAPŠEN DOK JE GLEDAO TELEVIZIJU: Kolege ga namamile u zamku kako bi se odao da sarađuje sa kavčanima MESECIMA GA PRATILI
Foto: Stefan Stojanović MONDO

novi detalji

STOLIĆ UHAPŠEN DOK JE GLEDAO TELEVIZIJU: Kolege ga namamile u zamku kako bi se odao da sarađuje sa kavčanima MESECIMA GA PRATILI

Crna Hronika -

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić uhapšen je zbog sumnje da je odavao službene tajne Veljku Belivuku (35).

Stolić je za svoje usluge navodno dobijao veliki novac, a prema navodima iz istrage uhapšen je u četvrtak u večernjim časovima dok je u svom domu gledao televiziju.

Saslušan je u SBPOK-u na Makišu nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Danas se na saslušanju branio ćutanjem, a sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

- Stolić se sumnjiči da je od 2020. godine intenzivno komunicirao sa Belivukom i drugim vođama kavačkog klana. On im je prenosio osetljive informacije, a uglavnom su to bili podacima o prismotrama i pretresima mafijaških štekova... Stolić je takođe na sve načine sabotirao istrage i često navodio kolege na pogrešan trag, a za sve te usluge dobijao je novac - rekao je izvor iz istrage.

Istraga protiv Stolića počela je navodno još 4. februara kad su uhapšeni Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe.

- Iako se znalo da je Stolić na vezi sa Nevoljom i kavčanima tada nije uhapšen već je namerno uključen u istragu protiv mafije. Njega je pratila posebna jedinica MUP-a koja je imala zadatak da otkrije da li će uspostaviti kontakt sa nekim iz kavačkog klana. Međutim, Božidar se pritajio, pravio se kao da se ništa nije dogodilo, pa je zbog toga uhapšen - dodaje izvor iz istrage.

Stolić, podsetimo, nije prvi policajac koji je uhapšen u okviru borbe protiv mafije u Srbiji.

Samo četiri dana nakon hapšenja Belivuka lisice na ruke su stavljene načelniku Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja droga Predragu Lajiću i inspektoru Bojanu Vasiljevskom. Njih dvojica se sumnjiče da su u stanu pronašli Veljin pištolj sa izbrisanim serijskim brojem i dogovorili su se da to ne prijave. Međutim, nisu znali da je BIA prethodno ozvučila taj stan, pa su snimljeni dok se dogovaraju da prikriju dokaz protiv Belivuka.

Već 14. februara "pao" je i Ilija Milačić, bivši šef kriminalističke policije u Beogradu, zbog sumnje da je Belivuku dostavljao informacije o policijskim istragama, ali i da mu je pružao podršku i zaštitu. Početkom marta Ilija je priznao krivicu za odavanje službene tajne i osuđen je na sedam meseci kućnog zatvora uz nanogicu i zabranu rada u MUP-u.

Takođe, Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika SBPOK-a, uhapšen je 9. marta zbog sumnje da je pomogao Marku Miljkoviću da mu se vrati blindirani automobil koji je 15. aprila 2020. oduzela policija. On je od tadašnjeg načelnika beogradske policije zahtevao da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo što je istog dana i učinjeno.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track