INSPEKTOR STOLIĆ PRVI UŠAO U KUĆU STRAVE U RITOPEKU: Proveravaju da li je UKLANJAO DOKAZE i prenosio poruke KAVČANIMA!?
Foto: Zoran Jevtić, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović

hapšenje policajca

INSPEKTOR STOLIĆ PRVI UŠAO U KUĆU STRAVE U RITOPEKU: Proveravaju da li je UKLANJAO DOKAZE i prenosio poruke KAVČANIMA!?

Crna Hronika -

Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u koji je direktno bio uključen u istragu i hapšenje klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priveden je juče zbog sumnje da je tajne podatke odavao pripadnicima "kavačkog klana".

Kako Kurir saznaje, Stolić je, kako se sumnja, direktno učestovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući u Ritopeku i na tom slučaju je radio sve do juče.

Četiri ubistva

- Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četovoro ljudi. Radio je na prikupljanju dokaza i tragova, i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Stolić se sumnjiči za zloupotrebu položaja, proverava se da li je samo prenosio informacije članovima klana koji su bili na slobodi, vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru i njegovim saradnicima, ili je eventualno učestvovao i u prikrivanju tragova.

- Na mestu zločina, kom je pristup imao ograničeni broj ljudi, on je bio u mogućnosti i da "kontaminira", odnosno sklanja tragove, što se dogodilo i tokom prvog postupka koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića, posle kog su zahvaljujući uništenim dokazima sa lica mesta, oslobođeni optužbi za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track