NESREĆA NA PROSLAVI PUNOLETSTVA: Osumnjičeni za smrt dečaka (4) pušten iz pritvora!
Foto: Facebook Printscreen

POŽAREVAC

NESREĆA NA PROSLAVI PUNOLETSTVA: Osumnjičeni za smrt dečaka (4) pušten iz pritvora!

Crna Hronika -

Stefan M. (24), koji je osumnjičen da je na proslavi punoletstva u Požarevcu pregazio dečaka Aleksandra Bačalanovića (4) iz Kostolca, pušten je iz pritvora, saznaje Kurir.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se 11. aprila u Ljubičevskoj ulici, kada je Stefan M., inače gost na rođendanu dečakovog ujaka, zadnjim delom "mercedesa" udario Aleksandra dok se parkirao.

Oduzet pasoš

- Osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta, sa obavezom javljanja policijskoj upravi u Požarevcu. Njemu je oduzet i pasoš. S obzirom na to da je reč o delu iz skraćenog postupka, pritvor se može produžiti samo jednom - rečeno nam je u Osnovnom sudu u Požarevcu.

nastradali dečak
nastradali dečakfoto: Facebook Printscreen

Rođaci nastradalog Aleksandra revoltirani su ovom odlukom suda. - Čuli smo da je Stefan pušten na slobodu i strahujemo da bi mogao da napusti zemlju, jer on inače živi i radi u inostranstvu, a može i da promeni identitet i pobegne. Nama nije normalno da neko izazove takvu nesreću i šeta slobodno - pričaju rođaci.

Plakao na saslušanju

Bolje da sam ja umro

Kako je Kurir ranije pisao, Stefan M. je na saslušanju tvrdio da nije video dečaka kada je pokušao da uparkira automobil. - Sve vreme je plakao, ponavljao je neprekidno: "Bolje da sam ja umro, šta će mi život." U teškom je psihičkom stanju, nije ni jeo, ni pio, a ni spavao otkako se nesreća dogodila - ispričao je ranije izvor Kurira.

Kako kažu, sa Stefanom, koji ima rođake u Starom Kostolcu, odakle su i oni, znaju se gotovo čitavog života.

- Dobro smo se poznavali. Dva meseca su prošla kako je naš Aleksandar stradao, a niko od njegove porodice nas nije nazvao da izjavi saučešće - navode naši sagovornici:

- Svesni smo toga da dete ništa neće vratiti, kazna koju će dobiti nije presudna, jer dali mu jednu godinu ili 101, dete je preminulo, pa je preminulo - dodaju očajni rođaci.

Ispitani svedoci

Oni objašnjavaju da su svi već saslušani povodom tragedije. - Koliko smo upućeni, ispitane su i devojke koje su bile sa njim u kolima, a Saobraćajni fakultet veštači nesreću - kažu rođaci.

Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja