KONAČNO POČINJE SUĐENJE ZA UBISTVO DRAŠKA RANĐELOVIĆA: Braća iz Niša optužena da su masakrirala poslodavca
Foto: Privatna Arhiva

PROŠLO JE SKORO DEVET MESECI

KONAČNO POČINJE SUĐENJE ZA UBISTVO DRAŠKA RANĐELOVIĆA: Braća iz Niša optužena da su masakrirala poslodavca

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje dvojici braće Nikoli M.(35) i Marku M. (40) iz Niša koji se sumnjiče da su ubili niškog privatnika Draška Ranđelovića (46) kod koga su bili radnici. Prvo pripremno ročište je trebalo da bude održano 21. juna, ali je odloženo zbog zauzetosti sudije, a naredno je zakazano za 1. jul 2021. godine što je gotovo devet meseci nakon zločina.

"Na tom ročištu za tri dana zastupnici porodice žrtve i tužilaštvo bi trebalo da iznesu dokaze koje po pravilu sud prihvata ili odbacuje. Tužilaštvo je uradilo veliki posao i nadam se da će nakon toliko meseci postupak da krene", rekla je Miljana Jovanović, advokatica porodice Ranđelovića.

Nasilna Ranđelovićeva smrt 8. oktobra oko 16 sati prošle godine u proizvodnoj hali, u okviru sistema "Min Kopeksa" pogodila je mnoge u Nišu. Ne samo porodicu već i veliki krug prijatelja i poznanika preduzimljivog Nišlije.

Nikola i Marko su bili radnici kod njega u tek oformljenoj proizvodnoj hali za repromaterijal od koga se pravi nameštaj. Svi koji su ih poznavali nisu ni slutili da su u stanju da tako nešto učine.

Prilikom prvog saslušanja, braća se nisu odala tako da su pušteni, ali kasnijom istragom trag je ponovo doveo do njih tako da je navodno, kako su mediji pisali, jedan od braće priznao da su učinili to krivično delo. Oni su u prvom trenutku svedočili da ih je Draško pustio da odu kući da ručaju pošto stanuju u blizini, a da su ga našli u lokvi krvi kada su se vratili u proizvodnu halu.

Na licu mesta je pronađen čekić i sekira sa tragovima žrtvine krvi, a kojom je on ubijen. Nekoliko dana se ni u medije nije ušunjala vest o motivu zločina. Braća su u prvim izjavama rekli istražnim organima da ih je Draško sat vremena ranije pustio na ručak jer blizu stanuju, a da su ga zatekli u radionici na podu kada su se vratili na posao. Na sudu će se dokazati šta je prava istina, ali i motiv ubistva ovog poštovanog čoveka koji je u gradu bio poznat kao dobar drugar i "čovek od akcije" jer je uvek stremio ka razvoju privatnog posla.

"Draško nije imao neprijatelja. Bio je poštovan čovek, vezan za porodicu. Ćerke su mu bile sve na svetu i zato nam je sada svima nama izueztno teško. Verujem u pravdu. On je bio mio čovek i svi ga znaju kao harizmatičnu ličnost. Imali smo neke planove. I onda se dogodila katastrofa i ogromna tragedija za sve nas", komentarisala je ranije njegova supruga Ana.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track