POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE OSUDILA NAPAD NA RADULJICU: Pokrenuta istraga, ali i disciplinski postupak protiv inspektora!
Foto: EPA/Alex Plavevski

POTEGAO PIŠTOLJ NA KOŠARKAŠA

POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE OSUDILA NAPAD NA RADULJICU: Pokrenuta istraga, ali i disciplinski postupak protiv inspektora!

Crna Hronika -

Policijska uprava Mrkonjić Grada osudila je napad inspektora Siniše Š. na našeg košarkaša Miroslava Raduljicu na Janjskom saboru kod manastira Glogonjac u Republici Srpskoj.

Da podsetimo, inspektor, koji je bio pijan, potegao je pištolj na Raduljicu jer je košarkaš odbio da se fotografiše sa njim pod šatorom. Raduljica je bio dovoljno priseban da policijskom službeniku otme pištolj. Sinišu Š. kasnije su uhapsili pripadnici Žandarmerije.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrdili su da je uhapšen policijski službenik, koji je osumnjičen da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

- Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. U toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policajca, zbog sumnje da je izvršio težu povredu radne dužnosti - saopštila je policija.

Portparolka PU Mrkonjić Grad, Božana Vulin, rekla je da njihova uprava osuđjuje svaki vid neprofesionalnog postupanja policijskih službenika.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track