DEČKO STARLETE SA VRAČARA PRIZNAO DA JOJ JE ZLOSTAVLJAO SINA: Nasilnik osuđen na 9 meseci kućnog zatvora
Foto: Privatna Arhiva

Prvo osnovno javno tužilaštvo

DEČKO STARLETE SA VRAČARA PRIZNAO DA JOJ JE ZLOSTAVLJAO SINA: Nasilnik osuđen na 9 meseci kućnog zatvora

Crna Hronika -

Mirsad M. koji se sumnjičio za zlostavljanje i mučenje maloletnog sina svoje partnerke, starlete Katarine M., priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, na osnovu kog je sudu predloženo da mu izrekne kaznu od devet meseci kućnog zatvora.

- Nakon što je maloletni oštećeni sam obavestio policijske službenike PU Beograd UKP o maltretiranju od strane očuha i majke, dana 15. juna, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M. M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo nasilje u porodici i prema osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela nepružanje pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - saopštilo je tužilaštvo.

Katarina Milenković
foto: Printscreen/Facebook

Nakon saslušanja osumnjičenih, koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, na predlog postupajućeg zamenika javnog tužioca Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u odnosu na M. M. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

- Nakon sprovedenih dokaznih radnji i analize prikupljenih dokaza, tužilaštvo je sa okr. M.M. zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela, te je zaključenim sporazumom predviđeno da sud okrivljenom M. M. za izvršeno krivicno delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet (9) meseci i istovremeno odredi da ce se kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, odnosno tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, te je sporazum odmah po zaključenju prosleden Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje - navodi se u sapštenju i dodaje da je u toku dokaznog postupka utvrđeno da postoji opravdana sumnja da je on izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, a ne nasilje u porodicu, obzirom da se dečak i okrivljeni ne mogu smatrati članovima iste porodice, budući da nisu živeli zajedno.

- U odnosu na M. K. u toku je sprovođenje dokaznih radnji, nakon čega će biti doneta konačna odluka - objasnilo je tužilaštvo šta se dešava sa majkom dečaka.

(Kurir.rs/ J.Spasić/foto Printscreen: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track