SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA SRETKA KALINIĆA! Optuženi Miloš Simović: U šoku sam, dugo nisam bio u gužvi!
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva, Kurir Printscreen

MILOŠ SIMOVIĆ PORUČIO

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA SRETKA KALINIĆA! Optuženi Miloš Simović: U šoku sam, dugo nisam bio u gužvi!

Crna Hronika -

Nisam kriv i ostajem pri tome. Oštećeni se ovde ponaša kao da je optužen, žali se na uslove u zatvoru, na medije, demantuje svoja dela. Nisam ubio, nisam isekao, nisam bio u ljubavnom odnosu. Priča da sam uticao na njega, neka kaže kad i gde.

Ovo je juče u svojoj završnoj reči pred presudu, koja je zakazana za 23. jul, rekao Miloš Simović, nekadašnji pripadnik zemunskog klana, kome se pred Višim sudom u Beogradu sudi zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića, takođe bivšeg pripadnika zemunskog klana, 2010. u Hrvatskoj.

Simović, koji je uz neviđene mere obezbeđenja doveden u sud iz zatvora Zabela, rekao je i "da je u šoku, jer dugo nije bio u gužvi". On je izrazio želju da ga ne dovode na izricanje presude, jer ne želi da pravi troškove, dok je optuženi Sretko Kalinić izjavio:

- Sudija, meni nije problem da pravim troškove, želim da me dovedu. Zastupnik Sretka Kalinića Slavko Petrić još jednom je istakao da njegov klijent u zatvoru trpi torturu, da su pokrenuta tri disciplinska postupka protiv njega, te da su i predstavnici evropske komisije za sprečavanje mučenja posetili Kalinića u martu.

Kurir.rs/ J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track