BELIVUKA I MILJKOVIĆA DANAS IZVODE IZ PRITVORA: Moraće da pričaju o monstruoznim egzekucijama!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

saslušanje

BELIVUKA I MILJKOVIĆA DANAS IZVODE IZ PRITVORA: Moraće da pričaju o monstruoznim egzekucijama!

Crna Hronika -

Posle proširenja istrage protiv kriminalne grupe za ubistva Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića osumnjičeni će biti dovedeni u tužilaštvo na saslušanje

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji se sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu koja se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja, danas bi trebalo da nakratko izađu iz pritvora u kom su od 4. februara! Kako Kurir saznaje, dvojica organizatora grupe danas bi trebalo da budu ponovo saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

- Belivuk, Miljković, kao i još desetak pripadnika kriminalne grupe koji su već iza rešetaka, danas će biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal da se izjasne o navodima rešenja o proširenju istrage, u kom stoji da su u kući u Ritopeku, osim Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Gorana Veličkovića, ubili i Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića - otkriva izvor Kurira.

Čistili hemikalijama

Prema njegovim rečima, oni će imati mogućnost da detaljno iznesu odbranu ili odluče da se brane ćutanjem.

Ritopek
foto: Zorana Jevtić

- U dosadašnjem toku postupka, Belivuk, Miljković, kao i većina ostalih uhapšenih, nisu iznosili odbranu. Kratko su se izjasnili da ne priznaju izvršenje krivičnih dela i da će se u nastavku postupka braniti ćutanjem - dodaje naš sagovornik.

Dva puta saslušan

Svaki put se branio ćutanjem

Veljko Belivuk je, kako Kurir saznaje, saslušavan u Tužilaštvu za organizovani kriminal već dva puta. - Prvi put je saslušan dan posle hapšenja kada je negirao da je izvršio krivična dela i izjavio da će se braniti ćutanjem. Drugi put saslušan je prethodne nedelje, po proširenju istrage koja se odnosi na otmicu, ali ni tada nije iznosio odbranu - kaže izvor Kurira.

Tužilaštvo je, kako navodi, tokom istražnog postupka prikupilo dokaze da su Vukićević i Gligorijević namamljeni da dođu u kuću u Ritopeku, iz koje nikada nisu izašli. Kako je Kurir pisao, Vukićevićev DNK nađen je u njoj.

- Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa osumnjičenim Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu, odakle ga je on odveo u kuću u Ritopeku, u koju je već prethodno došlo nekoliko članova kriminalne grupe, kako bi se pripremili za likvidaciju. Nakon što su ubili Vukićevića, pokušali su da unište tragove zločina hemijskim sredstvima - navedeno je u dokumentu tužilaštva. Navodno, sumnja se da je motiv zločina bilo to što je Vukićević bio blizak suparničkoj kriminalnoj grupi, koja je pripremala likvidaciju Belivuka.

Aleksandar Gligorijević
foto: Pritnscreen/Instagram

Bezobzirna osveta

Aleksandra Gligorijevića, koji je bio predsednik FK Tekstilac iz Odžaka i, sudeći prema objavama na društvenim mrežama, velika podrška Belivukovoj "navijačkoj grupi" Principi, kako tvrdi tužilaštvo, ubili su 16. juna 2020. jer su navodno došli do saznanja da suparničkoj grupi odaje informacije o kretanju Belivuka i Miljkovića.

- Na prevaru su ga namamili da dođe na sastanak u Beton halu, a potom ga odvezli do kuće u Ritopeku. Ubrzo je ubijen iz bezobzirne osvete. Zločin su pokušali da prikriju tako što su njegovu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim odvezli iz kuće - navodno sumnja tužilaštvo. U tužilaštvu su juče saslušane porodice žrtava, kojima su navodno pokazane fotografije brutalnog mučenja.

Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Zorana Jevtić, Dado Đilas, Printscreen

Bonus video:

00:51

BELIVUKA I MILJKOVIĆA DANAS IZVODE IZ PRITVORA: Moraće da pričaju o monstruoznim egzekucijama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja