ŽESTOKA BORBA ZA JUŽNU TRIBINU! U igri 3 kandidata, Belivuk u zatvoru KIPTI OD BESA zbog Prelićevog tajnog sastanka s navijačima
Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić

zahuktava SE

ŽESTOKA BORBA ZA JUŽNU TRIBINU! U igri 3 kandidata, Belivuk u zatvoru KIPTI OD BESA zbog Prelićevog tajnog sastanka s navijačima

Crna Hronika -

Već neko vreme se pominju tri kandidata za preuzimanje južne tribine i navijačke frakcije "Principi" koju je vodio uhapšeni Veljko Belivuk. Ipak, mnogi tvrde da je novi vođa odabran i da će Velju zameniti Đorđe Prelić koji je bio osuđen za ubistvo Brisa Tatona.

Đorđe Prelić, jedan od vođa navijačke frakcije Partizana "Alkatraz", izašao je iz zatvora nakon odslužene kazne za ubistvo Brisa Tatona 2009. godine i kako piše Ekspres, odmah započeo preuzimanje navijačke grupe Veljka Belivuka - "Principi". Situacija se već mesecima zahuktava na južnoj tribini, a nedavno smo videli eskalaciju nasilja između Veljinih "Principa" i navijača nekadašnjeg vođe Partizanovog juga Miloša Radisavljevića Kimija, koji već dugo pokušava da ponovo povrati mesto na tribini.

Očigledno je da "Principi" ne planiraju olako da predaju to mesto nekom drugom, a nekoliko "konkurenata" pojavilo se u poslednje vreme.

Među prvima, okupila se nekadašanja ekipa "Alkatraz" pod novom zastavom "Kićina braća", na čelu sa nedavno hapšenim Damjanom Šobićem, ali svakako najozbiljniji pretendenti na južnu tribinu okupljeni su oko pomenutog Đorđa Prelića, poznatijeg kao Prele, koji je pre par dana pušten iz zatvora, a koji je, kako se nedavno pisalo, sklopio dogovor sa, u podzemlju poznatim, Vladom Budalom.

Ipak, ruke od tribine još uvek nije digao ni Kimi koji već godinama unazad sa svojim Partizanovcima pokušavala da "oslobodi" jug. Međutim, potpuno novi razdor nastaje navodno zbog Prelića koji je, prema saznanjima bezbednosnih službi, sa navijačima započeo dogovore o preuzimanju "Principa". Prelić se, kako piše Ekspres, sastao sa navijačima "Principa" kojima je do 4. februara, odnosno do hapšenja, upravljao Veljko Belivuk.

Sastanak ne samo da nije bio po volji uhapšenom Belivuku, nego ni Prelićevim vernim saborcima iz "Alkatraza“, koji upravo Belivuka i njegovu kriminalnu ekipu krive i za njihovo proterivanje sa tribina, ali i za ubistvo njihovog drugog vođe - Ljubomira Markovića Kiće, inače Prelićevog kuma.

Mnogi postavljaju i pitanje zbog čega je Prelić na slobodu izašao 20 meseci pre kraja odsluženja prvobitne kazne, budući da se Ministarstvo pravde o njegovom puštanju još nije javno oglasilo.

"U svakom slučaju, Prelićeva sloboda odjeknula je među navijačima 'Alkatraza', ali je oduševljenje njegovih saboraca kratko trajalo. Prelić se najpre sastao sa svojim nekadašnjim saborcima iz 'Alkatraza', ali je odmah organizovao i sastanak sa navijačima 'Principa', koji od hapšenja Belivuka čekaju na novog vođu na tribini. Prelić je taj sastanak organizovao u tajnosti, ali se sve vrlo brzo pročulo i naravno da je izazvalo pravu buru negodovanja kod navijača 'Alkatraza'. Pre svega, zato što ih je Belivuk i proterao sa tribina, a ponajviše što upravo njega krive za Kićino ubistvo, koje zvanično još nije rasvetljeno", rekao je za Ekspre izvor upućen u dešavanja sa navijačima.

On navodi da su zadovoljni samo navijači "Principa“ koji već pet meseci traže novog vođu. Ovaj izvor tvrdi da su Šobić i Kimi ispali iz trke za vođstvo "Principa", kao i da je finalni izbor pao na Prelića, koji je već navodno dobio i novi nadimak - Prele Nevolja.

Kurir.rs/Ekspres.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track