KO JE UHAPŠENI SARADNIK VELJE NEVOLJE: Radovac Bojan Hrvatin robijao je zbog ubistva suparničkog navijača, ZVERSKI GA IZBO NOŽEM
Foto: Shutterstock

mafija

KO JE UHAPŠENI SARADNIK VELJE NEVOLJE: Radovac Bojan Hrvatin robijao je zbog ubistva suparničkog navijača, ZVERSKI GA IZBO NOŽEM

Crna Hronika -

U akciji inspekatota Službe za borbu protiv organizovanog kriminala danas je uhapšen još jedan od vođa navijača, blizak uhapšenim vođama Partizanove navijačke grupe "Principi". Ipak, u pitanju nije Grobar, već jedan od vođa navijača "Rada" Bojan Hrvatin. On je već osuđivan i to za ubistvo navijača iz suparničke navijačke grupe 2005. godine.

Hrvatin je osuđen zbog ubistva Bojana Majića, pripadnika navijačke grupe "Invalidi" FK Voždovac, sa kojima su Radovci u to vreme bili na ratnoj nozi.

U napadu na nesrećnog Majića učestvovala su četvorica navijača "Rada" a srtonosne rane, kako je utvrdio sud, naneo mu je upravo Hrvatin. Ostala trojica su oslobođeni jer je delo koje im je stavljeno na teret, učestvovanje u tuči, u međuvremenu zastarelo.

Hrvatin je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali mu je kasnije ta kazna prepolovljena na 15 godina.

Zanimljivo je da je u odluci Apelacionog suda, kojom je kazna Hrvatinu prepolovljena stajalo i obrazloženje da će i "kazna od 15 godina dovoljna da Hrvatin više ne čini ubuduće ista ili slična krivična dela.

Inače i Veljko Belivuk je svojevremeno bio simpatizer fudbalskog kluba "Rad", pre nego što je zajedno sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem osnovao novu navijačku grupu Partizana, "Janičari" sa kojom je preuzeo južnu tribinu.

Posle ubistva Stankovića, "Janičari" su promenili ime u "Principi". Prema nekim informacijama, grupa navijača Partizana, okupoljenih oko Belivuka, imala je dobru saradnju sa pojedinim navijačima "Rada".

Policija nije saopštila zbog kog krivičnog dela je Hrvatin uhapšen i šta mu se stavlja na teret.

Kurir. rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track