UŽAS! UMRO DEČAK (9) KOGA JE NA PEŠAČKOM PREGAZIO BAHATI VOZAČ! Očajni deda: Mlađem unuku još nismo rekli da je izgubio brata!
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

TUGA

UŽAS! UMRO DEČAK (9) KOGA JE NA PEŠAČKOM PREGAZIO BAHATI VOZAČ! Očajni deda: Mlađem unuku još nismo rekli da je izgubio brata!

Crna Hronika -

Stefan B. (9) izgubio bitku za život nakon čeiri dana od kobne saobraćajne nesreće. Imao je povrede glave i unutrašnje krivarenje

Stefan B. (9) koji je zajedno sa mlađim bratom (4) i ocem Mihailom (42) teško povređen u nedelju uveče na pešačkom prelazu na Karaburmi u Beogradu, preminuo je juče u bolnici. On je u udesu zadobio povrede glave i od nedelje je bio u komi.

Iako se porodica mališana nadala najboljem i svakog dana su se u crkvi molili za Stefana, nažalost njihov dečak nije uspeo da pobedi u bici za život.

Očekivali da otovori oči

- Javili su nam juče oko 11 sati da je umro. Svi smo očekivali da će otvoriti oči i da će izdržati, ali to se nije dogodilo. Mlađem unuku još ništa nismo rekli i tako će ostati dok se ne oporavi skroz, jer i on je povređen - kaže za Kurir Boban M., deda dečaka.

deda dečaka
deda dečakafoto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

Podsetimo, vodoinstalater Lazar G. (38), sumnjiči se da je "sitroenom C5" pokosio braću i njihovog oca Mihaila u Ulici Marijane Gregoran, a potom pobegao. Uhapšen je nakon 12 sati potrage, a na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branio se ćutanjem. Takođe, osumnjičeni vozač je već dva puta osuđivan za ista krivična dela, a uprkos tome sud je odbio da mu na predlog tužilaštva odredi pritvor, već je on juče pušten.

- Šokiran sam što je vozač pušten da se brani sa slobode! Ljut i besan sam. Kako je moguće da se čovek koji je već jednom skrivio saobraćajnu nesreću nađe na slobodi? Mog unuka više nema i nadam se da je sad na nekom boljem mestu - priča deda Boban M. i dodaje da je dečakov otac tražio od svojih njamilijih da ne plaču i ne kukaju, jer želi dostojanstveno da isprati sina.

Preticao autobus

Podsetimo, do nesreće je došlo kada su braća sa svojim ocem, po svim propisima, na obeleženom pešačkom prelazu, počeli da prelaze ulicu. Autobus je stao da ih propusti, ali e tada Lazar G. "sitroenom" obišao autobus i direktno naleteo na oca i dečake.

- Prvo je udario starijeg sina i odbacilo ga 10 metara, onda je udario mene i zavrteo me. Nakon toga, udario je i u mlađeg sina i odbacio ga pod drugo vozilo. Prišao sam Stefanu, jer sam video da je teško povređen, i pokušao sam da mu otvorim disajne puteve - prepričao je nesreću ranije za Kurir otac mališana, koji je lekar u Hitnoj pomoći. Preminuli dečak imao je prelom lobanje, dok mlađi dečak ima prelom butne kosti i pre dva dana je operisan.

- Stefan je imao i unutrašnje krvarenje. Svi smo se nadali da će se izvući. Mislili smo mlad je, pun života, energije, sve je pred njim i čekaju ga velike stvari, ali nažalost sve je prekinuto - kaže prijatelj porodice.

Žaliće se

Više puta osuđivan i pobegao

Tužilaštvo je najavilo žalbu na odluku suda da se Lazaru G. ukine pritvor. Kao razlog zbog kog bi osumnjičenom vozaču trebalo odrediti jednomeseči pritvor tužilaštvo je navelo to što je " već više puta osuđivan, od čega dva puta za isto krivično delo". - Osim toga, pritvor je predložen i zbog opasnosti od bekstva, jer je napustio lice mesta i nije se sam prijavio, već ga je policija pronašla, kao i zbog tog što nema prijavljeno prebivalište u Srbiji - podseća naš izvor šta je tužilaštvo navelo kao razloge za određivanje pritvora.

Kurir.rs - B. Travica - J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track