Najnovije vesti

NARKO-BOS IZ SRBIJE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U PERUU: Ovo je Bane Kolorado, za njegovo hapšenje nudi se nagrada od 25.000 dolara!
Foto: Printscreen

poternica

NARKO-BOS IZ SRBIJE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U PERUU: Ovo je Bane Kolorado, za njegovo hapšenje nudi se nagrada od 25.000 dolara!

Crna Hronika

Policija već šest godina traga za Brankom Dragićevićem i nudi nagradu od oko 25.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja

Branko Dragićević, zvani Bane Kolorado, jedan je od najtraženijih begunaca u Peruu, a zvaničnici te zemlje već šest godina nude nagradu od oko 25.000 dolara za informaciju koja je bi dovela do hapšenja ovog Srbina, za kog tvrde da je vodeći narko-bos!

Dragićević je, kako navode peruanski mediji, u bekstvu od 2015. godine, kada je uhapšeno 12 članova njegove kriminalne grupe koja se zove Sarma.

Šverc kokaina

- Dragićević, koji ima srpski pasoš, još 2015. je identifikovan kao jedan od najbitnijih ljudi u švercu kokaina koji morskim putem u Evropu stiže iz Perua i Paname. Hapšenjima koja su izvedena počela je istraga protiv njegove kriminalne grupe - preneo je portal Caretas.pe i naveo da je on i dalje u bekstvu.

Njegova kriminalna organizacija Sarma navodno je označena kao jedna od najozbiljnijih u Peruu. Dvanaest pripadnika te grupe uhapšeno je pre šest godina prilikom transporta više od 200 kilograma najčistijeg kokaina. Kako je otkriveno, do tada je ime vođe grupe, za kog se sumnja da finansira velike pošiljke čistog kokaina, bilo misterija, ali su tada uhapšeni narko-dileri otkrili njegov identitet.

Branko Dragicevic
foto: Printscreen

- Dragićević je, međutim, dan pred hapšenje uspeo da napusti teritoriju Perua i od tada mu se gubi svaki trag. Ipak, tokom zaplene droge otkriveno je da je kokain koji je on švercovao tada nosio oznaku leptira i golubice - otkrio je portal Ojo.pe.

Balkanska mafija

Srbi i Crnogorci kontrolišu puteve kokaina

Prema pisanju peruanskih medija i izveštaja službi bezbednosti, balkanska mafija, sastavljena od srpskih, hrvatskih, bosanskih i crnogorskih kriminalaca, sve više je uključena u trgovinu kokainom. Pojedini mafijaši sa ovih područja, kako navode, drogu nabavljaju direktno iz proizvodnog područja regije Anda. - Oni su ti koji sada kontrolišu transport narkotika od Južne Amerike do Evrope - zaključuju oni.

Međutim, iako je raspisana velika novčana nagrada, Dragićević i dalje izmiče službama bezbednosti, a peruanski istražitelji sumnjaju da niko više ne želi da cinkari moćnog Srbina.

- On je među pet najtraženijih begunaca u Južnoj Americi i za njim je raspisana Interpolova poternica - preneli su oni.

Saradnja s Jakšićem

Baneta Kolorada opisuju kao čoveka koji ima odlične veze sa proizvođačima kokaina i koji se tokom godina oslobodio posrednika za kupovinu, ali čak i za transport droge brodovima u Evropu. Navodno, sve poslove vodi sam, a toliko je moćan i bogat da čak finansira tovare kokaina.

Zoran Jakšić
foto: Printscreen

Mediji navode i da je on blisko sarađivao sa jednim od vođa klana Amerika Zoranom Jakšićem, koji je nedavno osuđen u Peruu na 25 godina zatvora zbog šverca droge, kao i zbog toga što je zajedno sa članovima klana Sinaloa pripremao bekstvo iz zatvora tako što je finansirao kopanje tunela.

Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track