UDOVICA SANJA PAPIĆ OBIŠLA GROB UBIJENOG ADVOKATA: Muža su mi ubili bahati monstrumi!
Foto: Nikola Anđić, Dragan Kadić

TROGODIŠNJI pomen

UDOVICA SANJA PAPIĆ OBIŠLA GROB UBIJENOG ADVOKATA: Muža su mi ubili bahati monstrumi!

Crna Hronika -

Porodica i prijatelji obeležili tri godine od smrti Dragoslava Miše Ognjanovića. Njegova supruga nije želela da daje izjave, ali se oglasila na Instagramu potresnim porukama

Navršile su se tri godine od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, a porodica, prijatelji i kolege juče su, na dan njegove smrti, održali pomen na beogradskom Novom groblju.

Podsetimo, 28. jula 2018. Ognjanović je likvidiran ispred svog stana na Novom Beogradu, dok je njegov sin Petar bio ranjen. Tri godine kasnije, ubice advokata nisu uhapšene.

Održano i opelo

Na Novo groblje juče je prvi stigao sin Petar, a potom i Ognjanovićeva udovica Sanja Papić. Tridesetak prijatelja i kolega prisustvovalo je opelu, a niko od njih nije želeo da daje izjave.

Sanja Papić na grobu
Sanja Papić na grobufoto: Nikola Anđić

Iako Sanja Papić, nekadašnja mis Srbije, juče nije govorila za medije, oglasila se na Instragamu potresnim porukama.

- I dalje sam nema. I dalje ne mogu i sigurno nikada neću ni moći da shvatim bahati i monstruozni greh počinjen nad životom Miše Ognjanovića, mog supruga, oca troje dece, plemenitog intelektualca, advokata kome je oduzet život 28. 7. 2018. na našem kućnom pragu. Tri godine istraga stoji... Verujem da će vreme i istorija pokazati apsurdnu, neizmernu i bolnu dimenziju ovog greha - napisala je Sanja, pa u sledećim objavama dodala:

Sanja Papić, Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Nikola Anđić

- Najbolnija je činjenica - smrt je jedina konačna i nepromenljiva. Mišu, nažalost, apsolutno ništa neće vratiti. Ne, vreme ne leči. Neizlečivo je Mišino odsustvo iz našeg života.

Kako je Kurir pisao, u mesecima nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pojavile su se indicije da je Ognjanović u vreme ubistva bio na merama i da su ga ljudi iz kriminalnog miljea likvidirali pred očima policijske pratnje.

- Postoje ozbiljne indicije da iza zločina stoje saradnici kavačkog klana i da su u početku istragu sabotirali pojedinci iz policije, za koje se osnovano sumnja da su znali i naložili da pre likvidacije advokat bude praćen - otkrio je sagovornik Kurira. S druge strane, kako navodi, advokat je pre ubistva primetio da ga neko prati, o čemu je navodno govorio prijateljima. Navodno, rekao im je da sumnja da je Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u MUP, naredila njegovo praćenje.

Bio na merama

- Do sada prikupljeni dokazi u predistražnom postupku ukazuju na to da je Ognjanovića glave koštalo to što je branio Luku Bojovića i pojedine pripadnike škaljarskog klana, pre svih Bojovićevog bliskog saradnika Filipa Koraća. Postoje dokazi koji upućuju na to da su se odmetnuti delovi policije u to vreme praktično stavili u službu kavačkog klana i za njih pratili žrtve koje su potom likvidirane - objasnio je izvor.

Novo groblje

Sestra Luke Bojovića prva stigla na pomen

Marija Bojović, Dragoslav Miša Ognjanović, Grob
foto: Nikola Anđić

Na Novom groblju juče je bila i Marija Bojović, sestra Luke Bojovića, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu. Podsetimo, ubijeni advokat, osim što je zastupao Bojovića pred sudom, bio je i prijatelj porodice Bojović. Marija je prva, pre svih, stigla na groblje, poljubila spomenik i upalila sveću. Potom je otišla. Kasnijem opelu prisustvovao je i zlatar Nebojša Bojović, brat Luke Bojovića.

Zora Dobričanin Nikodinović

Tri godine nema pomaka u istrazi

I advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, prijateljica pokojnog Ognjanovića, prisustvovala je pomenu.

- Tri godine nema pomaka i sve smo dalje od šanse da se zločin rasvetli. U nekom trenutku sam stekla utisak da će možda biti rasvetljeno, sada sam već pesimistična. Kada je to ubistvo u pitanju, postoji zid iza koga ne znamo šta se dešava. Zaključak je da ovde nema ni rezultata, što je strašno, tri godine su prošle, da je bilo volje, moglo je biti rešeno za mesec dana. Posle tri godine možemo samo da tugujemo - rekla je i dodala da je ubistvo advokata krivičara atak i na pravnu sigurnost građana:

- Pre nego što je postao advokat, Miša je bio policajac. Bio je veoma spreman i oprezan. Ako se ovo njemu desilo, pred njegovom kućom, šta drugi da očekuju.

štampano izdanje 29.7.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU! DODATAK ZDRAVLJE, TEMA BROJA: Vrućina udara na srce

Tema današnjeg broja Kurirovog dodatka Zdravlje je UDAR NA SRCE.

Dr Milijana Balević, specijalista interne medicine, kardiolog na Odeljenju za preoperativnu pripremu Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, savetuje vas kako da sprečite infarkt jer letnje vrućine u kombinaciji sa visokom vlažnošću vazduha mogu da budu opasne ne samo za hronične bolesnike već i za zdrave osobe.

Tu su i preporuke kako da UMANJITE RIZIK OD FRAKTURA. Svaki porast koštane gustine za pet do osam odsto smanjuje rizik od loma za oko 50%, a prof. dr sc. med. Dušan Stefanović, internista-reumatolog, objašnjava kako da to postignete.

Mr sc. med. dr Dušan Babić, opšti i vaskularni hirurg, odgovara na vaša pitanja i razbija strah od pregleda i operacije, a Milka Raičević, dijetetičarka-nutricionistkinja i aromaterapeutkinja, u tekstu POSTIGNITE BALANS NA NAJDUBLJEM NIVOU piše o prednostima upotrebe eteričnih ulja. Dušan Todorović, diplomirani nutricionista i dijetetičar, član udruženja Svi na vagu, istaknuti sportista – član seniorske reprezentacije Srbije u bejzbolu, upućuje vas na značaj rastavića: NEMOJTE NIPOŠTO DA GA PRESKOČITE. To ne treba uraditi ni kada je u pitanju RIBIZLA, jer čisti, jača i ulepšava naše telo.

Saznajte od fizioterapeuta Aleksandra Tanovića kako da sačuvate elastičnost i ojačate SKOČNI ZGLOB, a od psihologa Miloša Karanovića zašto se javlja DEPRESIJA POSLE GODIŠNJEG ODMORA. Spec. dr vet. Voleta Žigić na dilemu DA LI MAČKA MOŽE DA SE DRESIRA odgovara detaljnim savetima kako da to učinite.

To, naravno, nije sve: u najnovijem broju magazina Zdravlje pronaći ćete još mnogo zanimljivih tema i saveta.

Ekskluzivitet Zdravlja je u tome što je to jedini magazin na ovim prostorima za koji pišu najbolji lekari Srbije. Saznaćete sve što do sada niste imali prilike da čujete o nekom zdravstvenom problemu.

Zdravlje, Poklon
foto: Kurir

Čitajte Kurir!

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja